İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Gürdal Karayılmaz’ın kuruma bağlı şantiyelerde çalışan işçilere karşı uyguladığı mobbing’i eleştiren DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Ortada kazanılmış bir davanın var olduğunu işçi haklarının gasp edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Keleş, Karayılmaz’ın Moobbing’den vazgeçerek Özbulut inşaatın kaybolan teminat mektubunu bir an önce bulmasını istedi.
DEVA Partisi İl Başkanı Keleş yaptığı yazılı açıklamada, “Zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde maalesef vahim haberler görüyor, duyuyoruz. İşçi ve emekçi arkadaşlarımıza baskı kuruluyor, yıldırılmaya, korkutulmaya gayret gösteriliyor.  Mobbingin uygulandığı İl Özel İdaresi'nde çalışan işçilerin görev yerleri değiştiriliyor. Görev yerleri değiştirilen işçiler İl Özel İdaresi'ne gasp edilen hakkını almak için dava açan 96 emekçi arkadaşımız arasında olanlar. Zonguldak İl Özel İdaresi'nin şirketi Personel A.Ş’de çalışan 237 kişiden 98’inin İş Mahkemesine açtığı davayı kazanması sonrasında mobbing uygulanan İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz'a soruyoruz?  İşçiler haklarını almak için açtıkları davadan vazgeçirilmek için tehdit edildiler mi?Bir Milletvekili bizim arkamızda herkes ayağını denk alsın denilerek tehdit edildiler mi?
“ÖZBULUT’U KİM KORUYOR”
İşçinin, emekçinin hakkının görmezden gelindiğini biliyoruz peki Özbulut İnşaat'ın çalınan teminat mektubu’nun akıbeti ne oldu? İnsanların çalışma yerlerini değiştirerek Devrek’teki çalışanı neden Ereğli’ye çektiniz? Bu insanların Ulaşım problemi çekeceğini düşünmediniz mi? Mobbing uygulamak yerine işçilerin haklarını neden savunmuyorsunuz?  İdari amirlik sadece iş vermek değildir; çalışanın hakkını, hukukunu da korumaktır. Size tavsiyemiz üstünüzde ki bu sorumluluğu doğru kullanmanızdır. Sayın Genel Sekreter sorularımızı duyuyor ve bizleri anlıyorsanız elinizi vicdanınıza koyarak hareket ediniz. Basın mensuplarının karşısına mağdur olan işçi arkadaşları alarak çıkıp açıklama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bilesiniz ki kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Zonguldak halkı ve şehri sahipsiz değildir!” diye konuştu.