Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu, ERDEMİR ve Eren Enerji şirketlerin çevre dostu olmak istiyorlarsa öncelikle fosil yakıtları terketmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin sayılı şirketleri arasında olan bu firmaları önce Zonguldak'a olan borcunu ödemeye davet eden Kutoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Eren Enerji halkla ilişkiler çalışmasına kargalar bile güler. Çevre dostu olmak istiyorlarsa öncelikle fosil yakıtları terketmeye başlasınlar. Zonguldak'ta küçücük bir alanda 4 tane termik santral çalıştıracaksın ondan sonra fidan diktik bak ne kadar çevre dostuyuz. 

Uydu verilerine dayalı NO2 haritalarında Eylül ve Ekimde önceki yıllara göre bayağı iyi idik. Şimdi dört ünitede çalışmaya başlamış, bakalım Kasım ayı tablosu ne olacak.

Sen kalk tüm kirletici faaliyetini Zonguldak'ta yap, sonra Bitlis Üniversitesine yardım et, bilmem kaç ilde fidan dik kime ne. Eğer  burada faaliyet yapıyorsanız buranın üniversitesine destek olacaksınız, topluma borcunuzu ödemek için buraya kültür-sanat merkezi, spor merkezleri yapacaksınız. Bu sözüm Erdemir de dahil Zongulda'kta faaliyet gösterip burada para kazanıp, Türkiye'nin en büyük bilmem kaçıncı en büyük şirketiyiz diye hava atan ama Zonguldak'a görünür hiçbir güzellik katmayan tüm şirketler. Basınımız da bunları dile getirmezse, kimseyi de eleştirmesin."