Kenti Sesi Müzik Topluluğu, BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde bir konser verdi. Topluluğun, pandemi öncesi yapılan son konserin ardından yaşamını kaybeden koro üyeleri Sevda Çilingir ve Abdullah Erişkin’i anarak konsere başlaması salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Şef Suat Ünal yönetimindeki Kentin Sesi Halk Müziği Topluğu, Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde, sunuculuğunu Selma Aydın’ın yaptığı bir konser verdi. Pandemi kısıtlamalarının kalkmasından sonra yapılan ilk toplu etkinliklerden biri olan konsere Zonguldaklılar büyük ilgi gösterdi. Kentin en büyük salonunun tıklım tıklım dolduğu konsere vefa duygusu damgasını vurdu. Topluluğun, pandemi öncesi verdiği son konserin ardından yaşamını kaybeden koro üyelerini anarak konserine başlaması salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

SEVDA ÇİLİNGİR VE ABDULLAH ERİŞKİN ANILDI


Zonguldak’ta Covid 19’dan yaşamını yitiren ilk hasta olan topluluk üyesi Sevda Çilingir ile yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak aramızdan ayrılan Maden Mühendisi Abdullah Erişkin’in ağırlıklı olarak koro çalışmaları sırasında çekilmiş fotoğraflarının perdeye de yansıtıldığı konser, her ikisinin çok sevdiği “Hangi bağın bağbanısan gülüsen” türküsüyle başladı.

TRT SAZ SANATÇILARI DA EŞLİK ETTİ


Diğer saz sanatçılarının yanı sıra TRT İzmir Radyosu sanatçılarından Azer Aliyev’in garmon, TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Remzi Yeni’nin nefesli çalgılarıyla eşlik ettiği konser izleyicilerin topluca çektiği halaylarla sona erdi.  Sunucu Selma Aydın’ın salona adını da veren Sezai Karakoç’un “Sürgün ülkeden başkentler başkentine” adlı şiirini okurken gösterdiği performans kadar, sonrasında yaşadığı duygu dolu anlar da izleyenlerden büyük alkış alırken, konserin sonunda, topluluk adına Doğan Buğday Koro Şefi Suat Ünal’a, Suat Ünal ise Sunucu Selma Aydın’a günün anısına birer plaket verdi.