AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman İl genelinde 150 kişinin faydalanacağı KOSGEB kredisinde torpil iddialarına açıklık getirdi

“KESİNLİKLE LİSTE SUNMADIK”

Hükümet tarafından ülke genelinde yaşanan ekonomik krize ‘Can Suyu’ vermek için KOSGEB aracılığıyla dağıtılacağı açıklanan 50 bin TL’lik faizsiz kredi için bir çok esnafın umudunun suya düşmesi ardından listelerde torpilin döndüğü iddialarına AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman açıklık getirdi. Kamuoyunda günlerdir dillendirilen, ‘AKP, KOSGEB’e liste verdi. Bu listedeki esnafa kredi çıkacak’ iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyleyen Karaduman, “Kesinlikle siyasi bir referans yoktur. Biz kesinlikle KOSGEB’e kesinlikle bir liste sunmadık” dedi.

KOSGEB kredisinin yereldeki müdürlüklere yapıldığını fakat kriterleri ve kredi verilecek olan esnafların listesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlendiğini söyleyen Karaduman, “Esnaflarımıza kesinlikle siyasi bir referansla KOSGEB kredisi çıkmamıştır. Birçok parti bünyesinde olup da bu kredi için başvuran kişiler olmuştur. Bu listeler belirlenirken yerelde KESGEB müdürlüklerine başvurulmuş fakat kredi çıkacakların listesi bakanlık tarafından belirlenmiştir. Yani sadece müracaatlar KOSGEB’in il müdürlüklerine yapılmıştır. Kriterleri bakanlık belirlenmiş ve listeyi bakanlık belirlemiştir. Kesinlikle siyasi bir referans yoktur. Biz kesinlikle KOSGEB’e bir liste de sunmadık. Listelerin açıklanmaması da vatandaşlarımız tarafından tepkiye neden oluyor. Buna şuan bizim yapacağımız bir şey bulunmamaktadır. Konu tamamen Bakanlığın takdirindedir” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)