TÜRK-İŞ'e bağlı  Petrol-İş Sendikası Düzce Şubesinin örgütlendiği Çaycuma'da kurulu Ece Seramik'te toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için başlayan grev 4. gününde sürüyor. KESK Zonguldak Şubeler Platformu grevdeki işçileri ziyaret etti. 

KESK Zonguldak Şubeler Dönem Sözcüsü Onur Çebi, Ece Seramik işçisi ile dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Ece Seramik grevi Zonguldak ve Çaycuma kamuoyunun gündemindedir. Günümüz koşullarında asgari ücret ile geçinmek mümkün değil. Ece Seramik işçinin haklı talepleri karşılanmalı ve işçilerin örgütlendiği Petrol-İş Sendikası ile toplu sözleşme imzalanmalıdır. Emek ve demokrasi güçlerini grevdeki işçilerle dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz." dedi.

Petrol-İş Sendikası Düzce Şube Mali Sekreteri Fırat Ay grevinin kararlıkla devam ettiğini belirterek, "İşverenin bir teklifi, önerisi yok.Biz biran önce toplu sözleşmeyi imzalamak istiyoruz. 
Üretimdeki işçilerin yarısı grevde. Arkadaşlarımızın aldıkları ücret bu ekonomik koşullarda yeterli değil. Henüz greve katılmayan arkadaşlarımızı da üretimi durdurmaya davet ediyoruz. Toplu sözleşme imzaladığında hepimiz kazanacağız. Greve çıktığımız günden bugüne kadar çok sayıda sendika, meslek örgütü ve siyasi parti destek ziyaretinde bulundu, gelecek olanlar  da var. Bizlere destek olan tüm kesimlere ve grevimize yer veren basın yayın organlarına teşekkür ediyoruz." dedi.