AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, üç etaptan oluşan Mithatpaşa tünelleri-Kilimli, Kilimli-Işıkveren ve daha sonra da üçüncü etap olan Işıkveren-Filyos karayolunun ihale edileceğini söyledi. 
İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Mithatpaşa tünelleri ile Kilimli sahil yolunun 31 Aralık’ta ulaşıma açılacağını söyledi.

Mithatpaşa-Kilimli arasında sıralı dört tünel ve 8 tüpten oluşan karayolunun tünel uzunluklarının gidiş güzergahında 2 bin 526 metre olduğunu, dönüş güzergahında da tünel uzunluğunun 2 bin 486 metre olduğunu vurguladı. Kilimli-Filyos karayolunun bugünkü maliyetinin 4 milyar TL olduğuna vurgu yapan Avcı, Üç etaptan oluşan Zonguldak-Kilimli, Kilimli-Işıkveren ve Işıkveren-Filyos güzergahının ilk etabının 31 Aralıkta tamamlanarak ulaşıma açılacağını kaydetti.

Kilimli-Işıkveren karayolunda iki ayrı tünel ve 4 tüp olacağına belirten Avcı, 1 Ekim’de başlayan çalışmanın sürdüğünü ifade etti. Kilimli-Işıkveren hattındaki tünellerin birinin 660 metre diğerinin Bin 910 metre olacağını dönüş güzergahında da tünellerin aynı uzunlukta olduğuna vurgu yaptı. 
Zonguldak'ı Filyos’a tam anlamıyla bağlantısını sağlayacak olan üçüncü etap karayolunda 12.6 km. olacağını bunun 8 bin 100 m’sinin tünellerle geçileceğini kaydeden Avcı, dönüş güzergâhının da aynı şekilde yapılacağını ifade etti.

 Avcı, 4 milyar TL’ye mal olacak projenin asıl dördüncü ayağının ise Mithatpaşa-Çaydamar- İshaniye-Ilıksu projesinin olduğunu ve bu projenin yatırım programına alınması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

(Cevdet AKGÜN)