Kilimli okul aileleri birliği temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişi veli yeni yasa ile çıkartılan eğitim sistemine göre ilk ve ortaokullarda gerçekleştirilecek ayrılmanın yapılmasına karşı oldukları belirtmek üzere valilik binası önüne geldiler.

Bir süre sonra Okul Aile Birliği temsilcilerinden oluşan 4 kişi Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan ile görüştüler. Veliler adına çıkışta gazetecilere açıklama yapan Derya Baş, şunları söyledi:

“Kilimli ilçesi velileri olarak okul dönüşümleri konusunda sıkıntılarımız var. Kilimli okul dönüşümünü kaldırabilecek ekonomik ve sosyal yapıya sahip bir yer ilçe değil. İlkokul gruplarında 4 okulu fiziksel şartları müsait olmayan bir okul içerisinde birleştirmek.Okul dönüşümleri içimize ve mantığımıza uymayan öğrencilerimizi, velileri ve öğretmenlerimizi mağdur eden bir uygulamadır. Bizde veliler olarak bugün valiliğe gelerek sesimizi Vali beye duyurmak istedik. Vali vekilimiz bizi dinledi. Sıkıntılarımıza kulak verdi. Yapabilecek uygulamalar konusunda olumlu yönde tekrar bize geri dönüşüm yapacakları konusunda tatmin ettiler. Yapılacak uygulama ile çok uzaktan gelip yaya gelen öğrencilere mecburen servise verme hakkı doyuyor. Çok dar olan yerlere fazla servis sıkışıklığından dolayı çocuklarımızın can güvenliği problem teşkil ediyor. Maddi manevi ekonomik sosyal çocuklarımızın psikolojik olarak bizim içinde bir sürü olumsuzluğu vardı. Bizde bunu içimize sindiremedik. Çünkü üzerindeuygulamaya gidilen anlaşma yapılan bizim evlatlarımız.Bizde üzerimize düşen görevi yetkili mercilere bildirmek durumdaydık.  Elimizden geleni yaptık. İnşallah olumlu olarak düşüncelerimizin karşılığını alacağız. Biz taleplerimizi ilettik. Onlarda bize geri döneceklerini söyledi”.

Daha sonra öğrenci velileri valilik binasından ayrıldılar. (Barış Doğan)