Bahadır Madencilik ortaklarından Musa Bahadır, asgari ücret zammını değerlendirdi.

"KİMSE MAAŞ ÖDEYEMEZ"

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ma(TTK) bağlı rödevanslı şirket olarak hizmet veren Bahadır Madencilik'in ortaklarından Musa Bahadır, dün 4 bin 250 lira olarak açıklanan asgari ücret zammı nedeniyle yaptığı açıklamada bu koşullarda hiç bir maden şirketinin düzenli olarak maaş, SSK ve vergi ödeyemeyeceğini belirterek, "İşçi arkadaşlarımızın kazandığı para sonuna kadar helaldir ve kimsenin o parada gözü yok. Ancak bizler maden sektöründe hizmet veren işletmeciler olarak bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?" dedi.

"BİZ BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL MİYİZ"

Her işçinin daha iyi koşullarda çalışması gerektiğini ve kimsenin maaşında gözleri olmasını ifade eden Bahadır, "Sayın Cumhurnaşkanımız, asgari ücret artışını belirlerken gelir vergisini iş verenlerden almayarak iş verenlere bir nebze olsun katkı sağlamış oldunuz. İyi de bizler yeraltı maden işletmecileri olarak bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Zaten bu vergiler yer altı çalışanlardan kesilmiyordu? Şimdi bizler 2 asgari ücret maaş veriyoruz. İşçinin aldığı maaşda kesinlikle gözümüz yok ama bizlere neden bir destek verilmiyor? Bu ülkede sadece yer üstü işverenler mi var? Yeraltında madenleri işleten işverenler neden hep ikinci sınıf vatandaş muamelesi  görülüyor?" şeklinde konuştu.

"ALTINDAN KALKAMAYIZ"

"Bu ülkede bunu Ankara’ya duyuracak anlatacak hiç kimse yok mu? Evet bence yok. Olsaydı böyle olmazdı" diyerek isyan eden Musa Bahadır,

"Devletimiz acilen bu konuya bir düzenleme getirmesi lazım. 2015 yılında iki asgari ücret şart konulduğu zaman bütün maden işletmeleri iş yerlerini durdurmuştu. O dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Zonguldak mitinginde maden işletmecilerine 'işyerlerinizi açın, işçilerinizi çalıştırın. Biz devlet olarak bir asgari ücreti ödeyeceğiz' diye  söylemişti ama gelinen nokta bizlere verilen teşvik TTK'nın bizlerden aldığı rödövans parasının yarısını bile karşılamıyor. Bunun için biz çalıştırdığımız işçinin 1 asgari ücret tutarında maaşını SSK'sını ve tazminatını yatıralım işçiye gerisini devletimiz ödesin. Yeni asgari ücret artışından dolayı SSK, vergi,

işçi tazminatları, işçi maaşları yüzde 50 artıyor. Biz yeraltı işletmecilerinin bu işin altından kalkmamız mümkün görünmüyor.

Devlet yetkililerine sesleniyorum:

Bizlerin bu sıkıntılarını biran önce gözden geçirmenizi bekliyoruz" dedi.