Türkiye genelinde 81 vilayet arasında toplu taşıma hizmeti vermeyen tek belediye olan Zonguldak Belediyesi nihayet özel halk otobüsü hizmetlerini ihaleye çıkıyor. Zonguldaklıları tarihte ilk kez dolmuş ve taksiye mecbur bırakan Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Selim Alan, 18 mahallenin taşımacılığını ihale edecek. 19 Nisan 2022 Salı günü belediye binasında yapılacak ihale saat 14.00’de  başlayacak.

DOLMUŞÇULAR İHALEYE GİRMİYOR

Aylardır Zonguldak Belediyesi özel halk otobüsü işini dolmuşçulara vermek için görüşmeler yapan Selim Alan'ın girişimleri sonuçsuz kaldı. Halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan 65 yaş üzeri emekliler, engelliler, gazeteciler, polisler, şehit yakınları ve gazilerin belediye tarafından finanse edilmesini talep eden dolmuş esnafı bu istekleri kabul edilmeyince ihaleye girmekten vazgeçti. Vatandaş artık isyan ediyor: Nasıl çözersen çöz. Biz 40 yıl önce kurulu saatinde gelen kırmızı 302 Mercedes belediye otobüslerine bile razıyız.

YATIRIMCI BULAMIYOR

Akaryakıta gelen fahiş  zamlar, yolcu potansiyeli, amortisman giderleri, bazı hatların ekonomik olmayışı, artan işçi maliyetleri yüzünden yatırımcılar açısından hiç bir cazibesi olmayan Zonguldak Özel Halk Otobüsleri ihalesi yapılsa dahi sorunun çözümü olmayacak. Aylardır yağmurda çamurda yürümek zorunda kalan emekliler, öğrenciler ve yasal olarak halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan vatandaşlar  Başkan Selim Alan'ın bu soruna bir daha yaşamamak üzere kalıcı çözüm bulmasını istiyor. 

HALKIN SESİ UYARIYOR!

Halkın Sesi, kamuoyunda tartışılmak üzere Başkan Selim Alan'a iki ayrı öneri getiriyor: Birincisi; Zonguldak Belediyesi halk otobüsü hizmetini belediye kendi imkanlarıyla yapsın. Bu sayede hem istihdam yaratılmış olur,  hem de vatandaş yaşanan mağduriyetten kurtulur. İkinci çözüm önerimiz ise, son derece kötü koşullarda hizmet veren Kozlu Beldesi halk otobüslerine alternatif olarak Zonguldak Belediyesi'nin Kozlu Tıp Fakültesi'ne yeni hat açması. Bu sayede yaratılacak yeni yolcu potansilyeli Zonguldak Belediyesi'nin pazarlık gücünü artıracak. Dolayısıyla ihaleye giren firma sayısı artacağı gibi, kazanan firma da ihale süresinin sonuna kadar hizmet verebilecek.