Zonguldak günlerdir kar ve kötü hava koşullarıyla mücadele ederken, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, işi gücü bırakıp Kızılay Zonguldak Şubesi başkan adayını belirlemek için mesai harcıyor.

"Siyasetteki pirim" dediği AKP Milletvekili Hamdi Uçar ile birlikte Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı için önerdiği Dr. Fatih Akça genel merkezden veto yiyince çılgına dönen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bu göreve atanan Serap Elibol ve yönetime randevu vermemişti.  

Dün yapılan genel kurulda eski ortağı olduğu Karaelmas İş Güvenliği şirketinin doktoru olan Murat Babalık'ı aday gösteren Selim Alan, listeyi de kendisi yapmıştı. Ancak çoğunluk sağlanamadığı için kongre bir hafta sonraya ertelendi.

Kongreyi kazanmasına kesin gözüyle bakılan Selim Alan'ın adayı Murat Babalık'ın bombasını ise Halkın Sesi dün akşam saatlerinde patlattı.

Eski bir Kızılay doktoru olan Murat Babalık, tüzük gereği Kızılay'dan istifa ettikten 3 yıl geçmeden aday olduğu için bugün bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyurmak zorunda kaldı. Kamuoyunda saygın ve sevilen bir doktor olarak bilinen Murt Babalık'ın Selim Alan'ın psikolojik baskısıyla aday olması hem kendisini hem de Selim Alan'ı zora soktu. 

Yıllarca Kızılay Zonguldak Şubesi Müdürlüğü görevini sürdüren Selim Alan'ın Kızılay tüzüğünden bi haber olması yaşanan süreci daha da trajikomik bir hale getirdi.
Müdürlük yaptığı kurumun tüzüğünden habersiz olan Selim Alan'ın Zonguldak Belediye Başkanı kimliğiyle koca bir kenti yönetirken yasaları hiçe sayması ancak bu örnekle açıklanabilir bir durumdu. Kızılay'ı ele geçirme çabası, son yerel seçimlerde "Kızılay AKP'nin verdiği listelere gıda ve para yardımı yaptı" iddiasını doğrulamış oldu.

Cemaatler ve ayıplı durumlarının üzerini örtmek isteyen eski yöneticilerle kol kola girerek 2 ay önce yapılan 170 naylon üyenin verdiği şımarıklıkla salona girenler planları tutmayınca tırıs tırıs evlerinin yolunu tuttular.

Tabi Kızılay'la ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyen gazetecilere gözdağı  verip kafa sallayarak! 

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!

Hırsı aklının önünde giden Başkan Selim Alan, tüm eleştirilere kulak tıkayarak şimdi önümüzdeki cumartesi günü yapılacak kongreye yeni bir aday çıkarmaya hazırlanıyor.

Sokakta mafyatik,
Siyasette politik...
Yönetimde antidemokratik...
Her adımı kaotik...
Ruh hali akrobatik...
İşi gücü artistik...
Bir o kadar da antipatik...
Aslında koca bir bitik!

Aynalarla kavga eden bir belediye başkanının kendisine verdiği zarar bir yana...
Muhalefeti geçtim kendi partisini bile hallaç pamuğuna çeviren Selim Alan'ın daldaki karga ile yerdeki tilkinin hikayesinde olduğu gibi kurnazlık yaparak peyniri alma hayali bu sefer tutmadı!
Tilki bu... Kim bilir aklında daha ne kurnazlıklar var...
Ama bilmiyor ki, tilkiyi av yapan üstündeki postu!

Gerçi devir, tilkiyle plan yapan, kurt ile avlanan, koyun ile yas tutanların devri...
Selim Alan'ın, yaşlı kurtlarla kol kola girerek koca kentin orta yerinde açtığı kara delik kolay kolay kapanmayacağa benziyor...

Madem bu kadar çok Kızılay'ı yönetmek istiyor...

Halkın Sesi olarak önerimiz; Kızılay ile başlayan kaotik ortamın bitmesi için  Selim Alan'ın Kızılay Zonguldak Şube Başkanı olması... 

Selim Alan başkan, Kızılay şampiyon!