Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı görevi tebliğ edilen Uzman Dr. Fatih Akçe, Genel Merkez yöneticilerinin görev yapacağı yönetim kurulu üyelerine müdahale etmesi üzerine kendisine tebliğ edilen başkanlık görevini geri iade etti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Uzman Dr. Fatih Akça, “Beraber yola çıktığım, içlerinde her biri benim için değerli yol arkadaşlarımı liste dışında bırakmak ilkelerime ters düştüğü için, listeye dahil edilmesi talep edilen kişiler ile aynı listede adımın yan yana yazılmasını kabul etmeyeceğimi bildirerek karşılıklı olarak Türk Kızılay Derneği Genel Merkezi ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayım.

“KAYYUM ATANMIŞTI”

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı'na çeşitli iddialar nedeniyle kayyum atanması sonrası hiçbir şekilde düşüncem olmamasına rağmen hatırını kıramayacağım kişiler ve kuruluşların teklifi-talebi üzerine Şube Başkanlığı görevini kabul edebileceğimi ilettim. Bunun üzerine Türk Kızılay Derneği Genel Merkezi ile yaptığım görüşmeler sonrası yönetim kurulu listesini oluşturma yetkisi verildi. Yönetim kurulu listesini oluştururken belli prensipler doğrultusunda hareket ettim. Hiçbir siyasi partide aktif görevi olmayan, tüm toplum kesimlerini kapsayıcı nitelikte ve toplum nezdinde kabul görecek isimler olmasına özen gösterdim.

Ancak ben bu çalışmaları yaparken birkaç grubun mevcut delege listelerindeki dengeyi bozacak çalışmalar yaptığını öğrendim. Yönetim kurulu teklif listemi delmek ve orada yer almak için yoğun markaja alındım ama yukarıda bahsettiğim ilkelerden ödün vermedim, listeme müdahale edilmesine müsaade etmedim. Bu grupların teklif listemi delme ve delege yapısındaki dengeyi bozma girişimleri Genel Merkez düzeyinde devam etmesi üzerine geri adım atmadım. Her biri benim için ayrı değere sahip yönetim kurulu teklif listemdeki kişiler ve şahsımla ilgili, koltuktan ve/veya bastırdığı kartvizitinden güç alan bu gruptaki kişilerin, karalama girişimleri ve ayak oyunları bitmek bilmedi.

Türk Kızılay Derneği Genel Merkezi ile yaptığım liste teklifi üzerinde mutabakat oluşmaması, beraber yola çıktığım, içlerinde her biri benim için değerli yol arkadaşlarımı liste dışında bırakmak ilkelerime ters düştüğü için, listeye dahil edilmesi talep edilen kişiler ile aynı listede adımın yan yana yazılmasını kabul etmeyeceğimi bildirerek karşılıklı olarak Türk Kızılay Derneği Genel Merkezi ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayım” dedi.

Haber: Cevdet AKGÜN