Kızılay'da halktan sır gibi saklanan skandallar serisi bitmiyor. Eski başkan Aydın Ergenç'in Kızılay Genel Merkezi tarafından apar topar görevden alınmasının ardından şimdi de başkanlık krizi yaşanıyor.

Zonguldak Kızılay Subesi'nde yaşanan yolsuzluk iddialarını kamuoyundan sır gibi saklayan Kızılay Genel Merkezi, halkın bağışları ve destekleriyle varolan Kızılay'ı siyasete alet etti. Siyasi iradeyle o koltuğa gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 81 vilayette olan Kızılay temsilciliklerini resmen AKP il teşkilatı ve milletvekillerine teslim etti. Yerel seçimlerde AKP Zonguldak teşkilatının verdiği listelerde yeralan isimlere yapılan yardımlarla gündeme gelen Kızılay, siyasete alet edildi. Bu nedenle toplumda Kızılay'a olan güven sarsıldı. 

Son olarak Aydın Ergenç'ten boşalan Kızılay Zonguldak Şube başkanlığı için teklif götürülen, aynı zamanda Yeşilay Başkanı olan Dr. Fatih Akça, birlikte çalışacağı yönetime AKP tarafından zorla isim verilmek istenince başkanlık görevini iade etti.

Her türlü siyasi ve etnik  kimlikten milyonlarca Türk insanının gözbebeği olan,  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş mücadelesinde iz bırakan Kızılay gibi siyaset üstü bir kurumu kendi çıkarlarına alet eden siyasi anlayışın KIZILAY'dan elini çekmesini isteyen vatandaşlar, üye listesi bile açıklanmayan Kızılay'da yaşanan yolsuzluk iddialarına açıklık getirilmesini bekliyor.