Zonguldak’ta serinlemek üzere girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren ve kalbi duran 29 yaşındaki avukata, olay yerine gelen sağlık ekipleri kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Dahili yoğun bakım ünitesine alınan avukatın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün öğle saatlerinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki Kızlar Plajı’nda meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) avukat olduğu öğrenilen 29 yaşındaki Sefa Karabay, serinlemek için plaja geldi.

Denize giren Sefa Karabay, bir süre sonra çırpınmaya başladı. Olayı fark eden çevredeki vatandaşlar Karabay’ı kıyıya çekmek istedi. Ancak dalgalar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bir süre sonra kıyıya vuran Sefa Karabay’a olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık yarım saat boyunca kalp masajı yapılan Sefa Karabay, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dahili yoğun bakım servisine alınan Sefa Karabay’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Sefa Karabay’yı kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadığını söyleyen bir görgü tanığı ise, “Sol taraftan denize girdi. Dalgayla beraber kayaların dibine doğru gitti. Orada çırpınmaya başladı. Ben koştum, kolundan tutmaya çalıştım. Fakat epey su yutmuş. Alamadık, elimizden kaydı. Bir süre sonra kendisi kıyıya vurdu” diye konuştu.Barış DOĞAN