Zonguldak Kömür Jeoparkı Değerleri ve Önemi Konferansı Yapıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde “Kömür Jeoparkı Değerleri ve Önemi” konulu konferans bugün Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektör Vekili Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, İl Protokol Üyeleri ile idari ve akademik personelin katılımıyla gerçekleşti.

Konferansta UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı, Jeolojik Mirası Koruma Derneği Başkanı, Zonguldak Kömür Jeoparkı Bilimsel Koordinatörü Prof. Dr. Nizamettin Kazancı “Zonguldak Kömür Jeoparkı değerlerine yönelik genel değerlendirme ve bilgilendirme”, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı ve BEÜ Geomatik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu Bellek Yürüyüşleri” ve “Jeolojik Miras Gezileri” ile ilgili sunum yaptı.

BEÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç “Dünya çapında yeni bulguların kayıtları Zonguldak/Gökgöl istifinde: Yerkürenin milyonlarca yıl öncesine ait küresel iklim krizleri ve toplu yok olmalar” başlıklı sunum ve son olarak Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Dr. Arş. Gör. Koray Koç “Sofular Mağarasının İklim Değişikliği Araştırmalarında Önemi” konulu sunum yaptı. Konferans sonunda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

Yoğun katılımın olduğu konferans öneriler ve görüşlerin bildirilmesinden sonra soru-cevap kısmı ile sona erdi.