Zonguldak’ta yapımı devam eden duble yol ve tünel çalışmalarını değerlendiren AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman yine coğrafi şartların zorluğuna dikkat çekti

“KONYA’NIN 10 KATI HARCANIYOR”

AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Ankara – Zonguldak ve İstanbul - Zonguldak’ta yapımı devam eden duble yol ve tünel çalışmalarını değerlendirerek yine coğrafi şartların zorluğuna dikkat çekti.  Yüklenici firmalardan yana yaşanan sıkıntılar yüzünden yol yapım çalışmalarının bu kadar geciktiğini de vurgu yapan Karaduman, “yüklenici firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle yol çalışmaları uzadı. Zonguldak zor coğrafya ve zor bir coğrafyada bu hizmetleri yapıyoruz. Konya’da harcadığınız zaman ve maliyetin 10 katını bu coğrafyada harcamak zorunda kalıyorsunuz. Bu da işlerin bitmesinde biraz zaman anlamında uzamasına neden oluyor. Fakat şükürler olsun ki son aşamaya kadar geldik” şeklinde konuştu.

“SAPÇA TÜNELİ AÇILIYOR”

Yapımı halen devam eden Sapça Tüneli’nin önümüzdeki günlerde tamamlanarak açılacağını, ardından da Üzülmez -1 ve Üzülmez-2 tünellerinin hizmete gireceğini de açıklayan Karaduman, “Yüklenici firmalardan dolayı birçok sıkıntı yaşadığımızdan dolayı yol anlamında çalışmalarımız biraz gecikti ama şuan sıkıntılar giderildi. Hem Ankara – Zonguldak arası hem de İstanbul – Zonguldak arası karayolu ağında çalışmalar hız bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sapça tünelini ilk olarak açıyoruz. Sapça tünelinden sonra da Üzülmez- 1 ve Üzülmez-2 tünelleri Zonguldaklı vatandaşlarımızın ve Zonguldak’a gelmek isteyen vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Daha sonra Mithatpaşa Tüneli ile birlikte Ankara güzergâhındaki tünel çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Bunun devamında Mithatpaşa Tüneli açıldıktan sonra hem Kilimli ilçemiz hem de Filyos Beldemizi ilgilendiren tünel, viyadük ve yol çalışmaları başlamış olacak. Bununla birlikte hem Filyos – Zonguldak arası hem Ankara –Zonguldak arasındaki karayolu ağındaki çalışmalarımız tamamlanmış olacak” dedi.

“EREĞLİ – ZONGULDAK ARASI DUBLE YOL TAMAMLANIYOR”

Ereğli- Zonguldak arası duble yol çalışmaları hakkında da bilgeler veren Karaduman, “Ereğli – Zonguldak arasındaki yol çalışmaları da devam ediyor. Burada da yüklenici firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle yol çalışmaları uzadı. Özellikle Kozlu ve Ilıksu arasında son yapılan ihale çok hızlı bir şekilde yüklenici firma tarafından devam ediyor. Oradaki tünel çalışmaları tamamlandı. İçindeki elektronik aksam yani havalandırma, kamera gibi teknik aksamdaki çalışmalar devam ediyor. Viyadük çalışmaları da son aşamaya kadar yaklaştı. Viyadükleri tamamlandı. Deniz kenarında geosentetik duvar diye tabir ettiğimiz bu yapıların bir kısmı bitti, bir kısmı da şuan Kozlu sahasının arkasında devam ediyor” şeklinde konuştu.

“SICAK ASFALT YAPILACAK”

Ankara- Zonguldak ve İstanbul- Zonguldak arası karayollarında ki duble yol çalışmaları tamamlandıktan sonra her 2 yolda da sıcak asfalt çalışmalarının başlayacağını da müjdeleyen Karaduman, “Bunlarda tamamlandığı zaman Ereğli ile Zonguldak arası yol ağımız duble şeklinde tamamlanmış olacak. Zonguldak zor coğrafya ve zor bir coğrafyada bu hizmetleri yapıyoruz. Konya’da harcadığınız zaman ve maliyetin 10 katını bu coğrafyada harcamak zorunda kalıyorsunuz. Bu da işlerin bitmesinde biraz zaman anlamında uzamasına neden oluyor. Fakat şükürler olsun ki son aşamaya kadar geldik. 2017 yılı içinde bunların bir çoğu açılmış olacak. Bunların sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra 2017 yılı içerisinde sıcak asfalt çalışmaları da hem Devrek’ten hem de Ereğli’den başlamış olacak. Her 2 taraftan başladığı zaman hızlı bir şekilde sıcak asfalt tamamlanmış olacak. Bununla birlikte yollarımız hem güvenli hem konforlu hale gelecek. Yollarımız tamamlandığında Zonguldak’ta vatandaşlarımız kente gelip giderken geçmişte yaşadıkları sıkıntıları aşmış olacak. Zonguldak’ımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)