Zonguldak çarşı merkezinde sürü halinde gezen sokak köpekleri, tehlike arz ediyor. Özellikle gece vakti veya tenha yerlerde insanların karşısına sürü halinde çıkan sokak köpekleri, saldırganlaşarak çeşitli tehlikelere davetiye çıkarıyor.  

Kent merkezinde onlarca köpeğin bir arada başı boş dolaşması vatandaşları korkutuyor. Köpeklerden büyük korku yaşayan çocuklar ve kadınlar, bir anda karşısında gördükleri hayvanlardan korkup kendini arabaların önüne atarak hayati tehlikelere maruz kalabiliyor.  

Burası belediye yaya geçidi yanındaki çevre yolu kaldırımı... 8 köpek birden kaldırımı kaplayıp yürüyor. Aniden köpekleri karşısında gören ve bu sokak hayvanlarından büyük korku yaşayan vatandaşlar için büyük bir tehlike arz ediyor.

Belediyeyi bu konuda tedbir almaya davet eden vatandaşlar, "Başı boş dolaşan sokak köpeklerinin kontrol altına alınmasını istiyoruz. Çarşıda bir anda çok sayıda köpek, korkutucu bir durum oluyor. Kimisi köpeği görünce korkudan kendini yola arabaların önüne atıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Hele akşam saatlerinde saldırganlaşabiliyorlar. Allah korusun kötü bir olayla yaşanmadan buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Belediyeyi göreve davet ediyoruz" dedi.

(Abdullah Karabacak)