Zonguldak Belediye  Başkanı Selim Alan, bu akşam Dedeman Otel'de gazetecilerle  iftar yemeğinde buluştu. İftar sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Selim Alan,  Fevkani Köprüsü’nün yıkımıyla ilgili köprü altındaki 92 hak sahibine tebligat yolladıklarını belirterek, köprüyü kendi kararıyla değil Bakanlık kararıyla yıkılacağını söyledi.  

"HABER YAPANLARIN NİYETİNİ BİLİYORUZ"

Zonguldak Belediyesinin yaklaşık 34 milyon liralık icralık olan borcuna da değinen Selim Alan, "Faizle birlikte rakam 30 milyonun üstüne çıktı. Üst düzey görüşmeler yaptık. Eski borç diye bir mazeret üretecek değiliz. Kısa zamanda da güzel bir haber vereceğimi düşünüyorum. Aleyhimize konuşanların ya da bu anlamda haber yapanların ne niyetle yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ufak işlerle aklı sıra bizim moral motivasyonumuzu bozmaya çalışıyorlar. Aklını kiraya vermiş kişilerin yazılarıyla biz Zonguldak’a yön veren biri değiliz" dedi.

"KİRA ÖDEMEYENLERİN BEKLENTİSİ OLMASIN"

 Köprü altında bulunan kiracıların arasında borcunu ödememiş ve  devlete olan yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanların beklentisi olmaması gerektiğine işaret eden Selim Alan, "Esnaflara tebligat yapmaya başladık. 120 gün süre verdik. Ağustos ayı içerisinde de çalışmalara başlayacağız. Köprü ortadan kalktıktan sonra da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için dere ıslahı çalışmasına başlayacağız" şeklinde konuştu.