Turpcu’dan İl Müftüsüne tepki;

 “Korkutucu bir cehalet söz konusu”

CHP Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak müftüsü Mürsel Öztürk’ün yılbaşı kutlamalarına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

 

Milletvekili Turpcu’nun açıklamaları şöyle:

 

“Ülkemizde bulunduğu konumu algılayamamış, bu konuma nasıl geldiğini kavrayamamış bir anlayışla birlikte korkutucu derece bir cehalet söz konusu. Yeni yıl sadece bir takvim olayından ibarettir, buna farklı anlamlar yüklemeye çalışmak doğru değildir.”

 

 “YAŞANAN UTANÇLAR KÜLTÜRÜMÜZDE MEŞRU MUDUR?”

 

“Yeni yılla ilgili yapılan eleştirilere bakıyoruz. Mesele nedir? Batı toplumları gibi yaşamamak, kendi kültürünüzü yaşatmak mı? 

 

O zaman sormak lazım; yönetilen halkın ekmeğine göz dikilmesi, çocuk tecavüzleri, kadın cinayetleri ve tecavüzleri, sizin istediğiniz gibi giyinmeyen kadınların tekmelenmesi, çeşitli vakıflarda eğitim verilen çocukların tecavüze uğraması, yapılan ihmaller sonucu çocukların yanarak ölmesi gibi örnekleri çoğaltabileceğimiz utanç listesiyle ilgili görüş ve düşünceleriniz nedir? Bunlar bizim kültürümüzde meşru mudur? Devletin içki, sigara, milli piyango ve diğer şans oyunlarından aldığı vergiler haram mıdır?"

 

“MESELE YENİ YIL OLUNCA İNSANLARIN KURUYEMİŞ, FINDIK FISTIK, ÇEKİRDEK YEMESİNİN ‘GÜNAH MI HELAL Mİ?’ OLDUĞUNA KADAR TARTIŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

 

"Bunların hiç birine ses çıkarıldığını görmedik, ama mesele yeni yıl olunca insanların kuruyemiş, fındık fıstık, çekirdek yemesinin ‘günah mı helal mi?’ olduğuna kadar tartışıldığını görüyoruz. Ne yazık ki bu kişilerin fikirleri başkalarına da yön veriyor.”

 

“BU KAFAYLA, BU ZİHNİYETLE, SİZİN DİNİ BU ŞEKİLDE YORUMLAMA ANLAYIŞINIZLA BİZ SİZİNLE YARIŞAMAYIZ”

 

“Bu kafayla, bu zihniyetle, sizin dini bu şekilde yorumlama anlayışınızla biz sizinle yarışamayız. Sizinle nelerin, kimlerin yarıştığını görüyoruz.

Ülkede zaten sanat, kültür, bilim bitmiş durumda biz nelerle uğraşıyoruz. İnsanların düşünmemesi için yoğun bir mücadele veriliyor, çünkü düşünmeyen toplum sorgulamaz, okumaz, yargılamaz ve sadece biat eder.

 

Nasıl şehitler gelmez diye düşünmek yerine, gelmesi muhtemel şehitlerimiz için AKP ve bürokratları bize daha büyük Cami yapılmasını tartıştırıyorsa zaten ortada ciddi bir sorun var demektir.”

 

“ATATÜRK VE KURTULUŞ SAVASI ŞEHİTLERİNDEN DUAYI ESİRGEYENLERİ ZONGULDAK’TA İSTEMİYORUZ”

 

"Bir başka ama çok önemli bir konu, bugüne kadar Zonguldak’ta bütün şehitlerimizin cenaze törenlerine katıldım. Daha önce kendisini uyarmamıza rağmen bir kez olsun Kurtuluş Savaşımızın Önderi Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı şehitleri ve Kıbrıs şehitleri için dua edildiğine şahit olmadık. Müftü Öztürk’e oturduğu koltukta Cumhuriyet sayesinde olduğunu, Cumhuriyet için görev yaptığını bir kez daha hatırlatıyorum. Atatürk ve Kurtuluş savası şehitlerinden duayı esirgeyenleri Zonguldak’ta istemiyoruz. Devlet nerede diyeceğim ama devletin Valisi mahkeme kararı olmaksızın CHP’lilerin işyerlerini kapattırmakla meşgul.

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, 25 Nisan 2013 tarihli kendi el yazısı ile FethullahGülen’e imzaladığı kitabının ilk sayfasında yazdığı methiyeleri unutmadık. Diyanet İşleri Başkanı'nın methiyeleri karşısında Fetullahçı örgütün bu noktaya gelmesine şaşırmamak lazım! Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ile gönderdiği yeni yılla ilgili Cuma hutbesini de hiçbir şekilde doğru bulmadık."

 

“ÜLKENİN NEDEN BATTIĞINI DAHA NET ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ”

 

“Cübbeli Ahmet Hoca isimli din bezirganı çıkıp  'satranç oynayan kişi insanların en yalancısıdır'  diye bir ifade kullanıyor. Aslında ülke batarken bir meczubun sözlerini tartışmıyoruz, ülke batarken neden battığını daha net şekilde görüyoruz.

 

Aydın din adamları bunlar gibi cahillere tepki versin, doğruyu göstersin diye yetiştirilmedi mi? Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerini bilen gerçek, çağdaş din adamlarını göreve davet ediyoruz. Madem görevini yapması gerekenler görevini yapamıyor, din cemaatlerin, tarikatların eline kalmış, bu devlet bunlara göz yumuyor anlamına gelir.”

 

“AKP YÖNETİCİLERİNDEN, İSLAM’A EN BÜYÜK ZARARI VEREN BU TÜR KİŞİLERLE VE YAPILARLA İLGİLİ ACİLEN HAREKETE GEÇMELERİNİ VE GEREĞİNİ YAPMALARINI BEKLİYORUZ”

 

“İslam’ın da ülkenin de en büyük düşmanlarının bu tür kişiler ve yapılar olduğunu biliyoruz.  Nasıl bir zihniyetin içinde yaşıyorlar, nasıl bir cehalet denizi içinde yüzüyorlar görüyoruz ancak bu zihniyetin ülkemizi kendi karanlıklarına çekmelerine izin vermeyeceğiz. AKP yöneticilerine son defa sesleniyor ve çağrı yapıyorum; İslam’a en büyük zararı veren bu tür kişilerle ve yapılarla ilgili acilen harekete geçmenizi ve gereğini yapmanızı bekliyoruz. ”