Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci'nin baba ocağına ateş düştü

KÖYÜNDEN HELALLİK ALMIŞ

Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar Beldesi Yeniköy’e şehit acısı düştü… Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki kırsalda hain kurşunlara hedef olan Uzman Onbaşı Kerem Keçeci’nin kara haberi köyüne sabahın ilk ışıklarıyla ulaştı. Şehit düşenlerin en büyük ortak yanı ise memleketlerindeki sıvasız veya boyasız evleri…  Bugün şehit düşen Zonguldaklı Uzman Onbaşı Kerem Keçeci’nin Yeniköy’de baba evi de sıvası bile olmayan şehit evleri arasındaki yerini aldı. Yoksul halkın çocukları ölürken, politikacılar cenaze törenlerinde kahramanlık methiyeleri düzmekle yetiniyor. Bayramda köyüne gelmeye hazırlanan Uzman Onbaşı Kerem Keçeci’nin 2 yıldır Hakkari’de Uzman Çavuş olarak görev yapan ağabeyi Mustafa Keçeci ile birlikte son olarak Ramazan Bayramı’nda baba ocağına gelerek tüm köyden helallik aldı. Bir süredir ağabeyiyle para biriktirerek köyüne yaptırdığı evde bayramlaşmaya hazırlanan Uzman Onbaşı Keçeci’nin evi şimdi şehit evi.

ÇİFTÇİ BABANIN KAHRAMAN OĞLU

Askerleri karşısında gören Keçeci’nin ailesi ise sinir krizleri geçirdi. Şehidin annesi 43 yaşındaki Ferizan Keçeci sinir krizi geçirirken jandarmalar tarafından ise Türk Bayrağı asıldı. Sağlık ekipleri de fenalaşan aileye müdahale etti. Uzun yıllar tarlalarda çalışarak ailesini geçindirerek baba Naim Keçeci ise tüm acısına rağmen metanetini korudu. Sinir krizi geçiren anne Keçeci ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİDiN PROGRAMI NETLEŞİYOR

Şehit Uzman Onbaşı Kerim Keçeci'nin bu gün akşam saatlerinde havayoluyla Saltukova Havaalanı'na ardından ise karayoluyla Karapınar Beldesi'nde bulunan Yeniköy'e karayoluyla getirilmesi planlanıyor. Kaçeci için yarın (30 Ağustos Salı) Çaycuma Kapalı Pazaryeri’nde öğle namazı sonrasında bir tören yapılacak. Cenaze namazının ardından Yeniköy’de toprağa verilecek olan Keçeci’yi uğurlamak için binlerce vatandaşın gelmesi bekleniyor.