Bülent Ecevit Üniversitesi BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, Kozlu Deresi'nde karabatakları görüntüledi. Renklerdeki canlılık, fotoğraflardaki netlik ve 'o an'ı yakalayarak muhteşem bir görselliğe imza atan Sözen'in fotoğrafları büyük beğeni topladı. 

Bugüne kadar binlerce kuşu doğal yaşam alanlarında görüntüleyen Prof.Dr. Mustafa Sözen, sosyal medya hesabında karabataklarla ilgili şu paylaşımı yaptı: 

Karabataklar
Türkiye'de üç karabatak türü yaşamaktadır. 
1. Tepeli karabatak
2. Büyük karabatak
3. Küçük karabatak 

Zonguldak ili üç türü de görebileceğiniz bir alan. Bunlardan Karabatak (veya Büyük karabatak) hem tatlısularda, hem de denizde yaygın şekilde görülebilir. Tepeli karabatak genellikle denizde, Küçük karabatak ise tatlısularda görülür. Zonguldak'ta Küçük karabatak Filyos nehri boyunca yaygın şekilde görülebilmektedir. Kdz. Ereğli - Zonguldak arası denize inen dik yamaçlar Tepeli karabatak üreme alanları olduğu için Önemli Kuş Alanı ve Önemli Doğa Alanı olarak listelenmektedir. Hatta kent merkezinde fenerin deniz tarafındaki dik kayalıkta yuvaları vardır ve üreme dönemi sürekli yuvalara gidip gelen, dik kayalık yüzeyine konmaya çalışan Tepeli karabataklar tam bir görsel şölen sunmaktadır. Belki de Tepeli karabatakların yuvaya konmak için yaptıkları manevraların en güzel fotoğraflanacağı alan burasıdır. Karabatak ise deniz kenarına ve Filyos nehri boyunca dolaşırsanız her zaman görebileceğiniz bir tür. Uzaktan simsiyah ve görsel güzelliği pek olmayan kuşlar gibi görünseler de yakından bakarsanız zümrüt yeşili gözleri inanılmaz güzeldir.