Vali Kaban ve Emniyet Müdürü Ak, Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün inşaatında kurban keserek dua etti

 

KOZLU YENİ EMNİYETİNE KAVUŞUYOR

 

Zonguldak kent merkezine bağlı Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün inşaatının başlaması nedeniyle kurban kesim töreni düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ödeneği sağlanan ve İl Özel İdaresi tarafından ihalesi gerçekleştirilerek 5 milyon 661 bin TL’ye mal olacak Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü binası açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Ak, 15-20 gün içinde temel atma törenin gerçekleşeceğini belirtti.

 

“SELÇUKLU MİMARİSİ OLACAK”

Yapılacak olan binanın Selçuklu mimarisiyle projelendirildiğini vurgulayan Emniyet Müdürü Ak, “9 katlı ve Selçuklu mimarisiyle güzel bir bina yapıyoruz. İçerisinde Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis Merkez Amirliği ve ayrıca içerisindeki 4 katı da İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası olacak. Bu sene yatırım programına alındı ve İl Özel İdaremiz vasıtasıyla ihalesi yapıldıktan sonra yer teslimini yaptık. Ödeneğimiz de var ve inşallah kısa bir zamanda tamamlayacak. Böylelikle de Kozlu’da eksikliklerimiz gidecek. 15-20 gün içerisinde de güzel bir temel atma töreniyle de açılışı gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verdi.

“KOZLU VE KİLİMLİ EKSİKLİK YAŞIYOR”

Kozlu ve Kilimli ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası anlamında eksikliklerin olduğunu ve bu anlamda çalışmaların başladığını vurgulayan Vali Ali Kaban ise, “Gerek Kozlu gerek Kilimli bu anlamda bir eksiklik yaşıyordu. O eksikliği giderme anlamında, aynı zamanda Kozlu’nun merkeze olan yakın bağlantısından dolayı İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir ek binası olmak üzere böyle bir yapıya ihtiyaç vardı. Tabi son dönemde yaşadığımız süreçte de dikkat çekmiştir bizim güvenlik güçlerimizin hiçbir şekilde devletimizin temel amaçlarıyla bugüne kadar geldiği ve gitmekte olduğu yön itibariyle hiçbir ayrısı gayrısı yoktur. Biz bunu Zonguldak’ta 15 Temmuz’da da tüm güvenliğe bakan birimler olarak hem yaşadık hem yaşattık. Bu anlamda hakikaten bizde bu kalkışma 15 dakika sürdü. Biz bir anda Vali Konağı’nda toplandık ve arkadaşlarımızla birlikte bunu idare ettik. O güvenlik güçlerimizin önemli bir birimi olarak emniyetimizin ihtiyaçlarını karşılanması esastır. Bugünde küçük bir anılacak bir tören düzenlenmiş. O vesileyle de bugün buradayız” ifadelerine yer verdi.

“2 SENEYE BİTECEK”

Yüklenici firma sahibi Ali Bulut’tan bilgiler alan Vali Kaban ve beraberindekiler sonrasında ise inşaatın yanında bulunan Kozlu İlçe Gençlik Merkezi’ne geçti. Vali Kaban, Yüklenici firma sahibi Bulut’tan işin bitirme süresinin 800 gün olmasına rağmen hızlı bir şekilde bitirilmesini istedi. Bulut ise yaklaşık 2 sene içerisinde bitirmek için hızlı bir çalışma yapacaklarını vurguladı.

Öte yandan yapılan törene; Vali Ali Kaban ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş ve daire müdürleri katıldı. (Umut Erses)