Kozlu Belediyesi’nin tüm mahallelerde ve kent merkezinde çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, mahallelerde büyük sıkıntı teşkil eden altyapı meselesinin çözümü için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Kozlu Belediyesi altyapısı sıkıntılı olan ve altyapısı olmayan bölgelerde yüzey suyu hattı yapımı çalışmaları, su hattı borularının döşenmesi ve kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor. Esenköy Mahallesi Abaz Mevkii anayol bulvar düzenlemesi öncesi kanalizasyon, yüzey suyu hattı yapım çalışmaları ve su hattı borularının döşeme çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca hiçbir altyapısı olmayan Ilıksu Mevkii’nde de altyapı çalışmaları bu çalışmalar kapsamında devam ediyor.
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bölgelerde yüzey suyu hattı olmadığı için ve altyapı sorunları olduğu için bu sorunların çözülmesi işlemlerine başladık. Anayol ve bulvar düzenlemeleri öncesi altyapı sorunlarını çözerek işe başlıyoruz. Kanalizasyon, yüzey suyu hattı yapımı ve su boru hattı döşeme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Ilıksu mevkiinde alt yapı sorunlarını çözmek için çalışmaların devam ettiğini belirten başkan Şahin, “Ayrıca Ilıksu Mevkii’nde de hiçbir altyapı yok. Biz bu altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Kanalizasyon suları ön arıtma işleminden sonra derin deşarj yöntemiyle açık denizin derinliklerine bırakılacak. Bununla ilgili kaynak temini çalışmalarımızı yapıyoruz ve önümüzdeki günlerde sonuçlanmasını bekliyoruz. Ayrıca bu bölgeye verilen suyun kalitesini arttırmak için de çalışmalarımız devam ederken Ilıksu Mevkii’nde yaz aylarında suların yetersiz kaldığını bildiğimiz için bunların ana şebekeye bağlanması çalışmalarımızı da yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.