Mustafa ÖZDEMİR- ÖZEL HABER

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, mevcut İl Müdür Yardımcısı Sadettin Dede’yi görevden almış ve yerine Marmaris’te birlikte görev yaptığı prensi Fatih Karaaslan’ı getirmişti. Sendikaların ve Milli Eğitim camiasının tepkisine kulak asmayan Züleyha Aldoğan, şimdi de tüm Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının yetkilerini ellerinde  alarak prensi Fatih Karaaslan'ı tam yetkili yaptı. 

Milli Eğitimdeki yapı taşlarını yerinden oynatan Züleyha Aldoğan'ın,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünde "Kurum hafızası" olarak anılan İl Müdür Yardımcılarının tamamını kızağa çekerek, onların yetkilerini Zonguldak’ın Z’sinden bi haber olan Fatih Karaaslan’a vermesi kurumdaki çalışma barışının altına dinamit koydu.

İnşaat Emlak-Tüm İhale İşleri-Özel Büro-Gizli Yazışmalar-Mesleki Ve Teknik Eğitim Hizmetleri-Maarif Müfettişliği-Hukuk Hizmetleri Ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü gibi stratejik görevlerin tamamının devlet teammülerine aykırı olarak Fatih Karaaslan’a bağlanması, kafalarda soru işaretleri yarattı. Adı skandallarla anılan ve AKP'nin emir eri gibi görev yapan Züleyha Aldoğan'ın gücünü kimden aldığı ise merak konusu.

Özel yetkilerle donatılan  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Karaaslan, özel büronun kendisine bağlanmasıyla birlikte ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde uzun yıllardır başarılı işlere imza atan Ar-Ge ekibinin tamamını lav ederek yerine yeni görevlendirmeler yaparak kurum hafızasını komple ortadan kaldırdı.

Bununla da yetinmeyen Karaaslan, eşi Yasemin Karaaslan’ı da Zonguldak’a getirerek Kozlu İlçe Milli Eğitim Özel Büroda görevlendirdi. Züleyha Aldoğan’ın Zonguldak’ta görev yapan 7 bin öğretmeni hiçe sayarak Fatih Karaaslan'ı tepeden inme bu göreve getirmesinin sendikalarda ve eğitim camiasında nasıl bir karşılık bulacağı merak ediliyor.