Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, FETÖ operasyonlarıyla birlikte kent ekonomisinin bozulacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi

“KRİZ EKONOMİYE YANSIMAZ”


Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, başarısız sonuçlanan darbe girişimi sonrasında ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da başlatılan cemaat üyelerine yönelik aralarında iş adamları ve esnafların da bulunduğu 231 kişinin tutuklanması sonrası ekonominin bozulacağı ve ekonmik kriz yaşanabileceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. Coşkun, yaşanılan süreçte ekonomik kriz beklemediğini vurgularken, Zonguldak’ın kamu ağırlık bir kent olduğunu ve bu anlamda işçi ve emekli maaşlarında artış oranı yükselirse sorun yaşanmayacağını vurguladı. Zonguldak’ın işçi, memur ve emekli alanı gelişmiş bir kent olmasından dolayı sürecin rahat atlatılacağını da sözlerine ekleyen Coşkun, “Devlet bu anlamda yapılanma yaptı.  Ekonominin aksamaya uğramaması için tedbirler alınıyor” ifadelerine yer verdi.

“MUHALEFETİN DESTEĞİ SÜRECi RAHATLATTI”

CHP ve MHP’nin yaşanılan süreçte devletin yanında olmasından dolayı sürecin daha rahat atlatabileceğini de ifade eden Coşkun, “17 25 Aralık’ta sonra gelişen süreç ve 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından bu sürece iten kim katkı yaptıysa cezalarını çekecekler. Yargı ayıklayacak suçu olanlarla olmayanları. Kimler suçlu ise cezaları verecektir. Bu sürecinin ekonomik krize dönüşeceği zannetmiyorum. Kamu ağırlık bir kentiz ve bu anlamda işçi ve emekli maaşlarında artış oranı yükselirse sorun olmaz. Bizim işçi, memur ve emekli alanımız. Bunları daha rahat aşarız. Devlet bu anlamda yapılanma yaptı.  Ekonominin aksamaya uğramaması için tedbirler alınıyor. Muhalefette bu anlamda destek sağlıyor ve bu süreç rahat geçecek. Özellikle bu 7Ağustos Yenikapı’da olan ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ de ki birliktelik görüntüsünü mecliste de yansımasını görmeye başladık ve umarım bu devam eder. Örneğin Suriye’ye girdik ve muhalefette buna destek oldu. Böyle devam etmeli ülke huzuru için. Bu yüzden bu sürecin sancılı geçeceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu. (Aycan KARADAĞ – Aykut KARA)