Zonguldak, iktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'in kamudaki kadrolaşma çabalarına hız vermesini tartışıyor. Yaklaşan genel seçimler öncesinde bürokrasiden koltuk kapma derdine düşen Memur-Sen ile AKP teşkilatları adeta köşe kapmaca oynuyor. Memur-Sen ve AKP arasındaki kavga giderayak bürokraside "Altın vuruş"a dönüştü.

AKP Mİ MEMUR-SEN Mİ?

Cami imamlığından Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne kadar uzanan başarı hikayesi(!) ile dikkatleri üzerine çeken Memur-Sen'li Kemal Akçay'ın görevden alınmasıyla birlikte il müdürlüğü yarış da kızıştı. Kent Konseyi eski Başkanı Yesari Sezgin ile Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar'ın arasında geçen koltuk yarışında AKP ve Memur-Sen bir kez daha karşı karşıya geldi. 

TARİH ÖĞRETMENİ Mİ
ŞEHİR PLANCISI MI?

Son genel kurulda bir daha başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Memur-Sen Başkanı tarih öğretmeni  Kamuran Aşkar'ın kendisine bürokraside yeni bir koltuk arayışında olduğu, TTK'da görevinden el çektirilen İnşaat Emlak Daire Başkanı Yesari Sezgin'in çabası akıllara şu soruyu getirdi: Cami imamını İl Kültür ve Turizm Müdürü yapan AKP,  bürokraside ve sendikacılıkta boşa çıkan isimlere iş mi arıyor? Kültür ve Turizm Müdürlüğü yine kültürsüz ve turizmle ilgisi olmayan liyakatsiz kişilere mi teslim edilecek?