Tüm-Yerel Sen Zonguldak İl Temsilcisi Melih Kumbas, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Maalesef kendi gencini neredeyse göz ardı eder noktaya gelinmiş bu kabul edilemez sığınmacı sorununun da yaşanan ekonomik sıkıntının dahi üzerin de bir sorun teşkil ettiğini ifade etmekteyiz” dedi. 
Kumbas açıklamasında, “19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun.103 yıl önce Cumhuriyetin Kurtuluş ve Kuruluşun meşalesi yakılarak, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ,Silah arkadaşları ve Anadolu’nun yiğit insanlarının Vatanları uğruna canlarını feda ettikleri Kurtuluş Mücadelesinin adıdır. 19 Mayıs 1919.Bugün hala Emperyalist güçlerin ve onların içerideki uzantılarının ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığına, özgürlüğüne zincir vurarak tahakküm altına alma zihniyetleri bugün bile devam etmektedir. Ülkenin geleceğini  Gençliğe Hitabe ile kaleme alan Mustafa Kemal Atatürk Türk kimliğini ve de İstiklalini bu topraklarda ilelebet muhafaza ve müdafaa etme emrini Gençliğe vermiştir. Ülkelerinden kaçıp gelen  mültecilerin elini kolunu sallayarak özgürce dolaştığı ,kendi ülke topraklarını savunmak yerine ,Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyette Türk Gençliğinden daha fazla isteklerine rahat ulaşabilir bir vaziyete gelmişlerdir. Maalesef kendi gencini neredeyse göz ardı eder noktaya gelinmiş bu kabul edilemez sığınmacı sorununun da yaşanan ekonomik sıkıntının dahi üzerin de bir sorun teşkil ettiğini ifade etmekteyiz. Bugün yaşadığımız Ekonomik sıkıntıların Milletimizce üstesinden gelebilmemiz üretim ekonomisinin ve adil ücret politikasının uygulanmasıyla başarılacaktır. Temel gıda fiyatlarının her geçen gün artması ,maalesef toplumsal çöküntüleri gün be gün arttırmaktadır. Maalesef yine gıda ürünlerine gelen son zamlar artık dayanılmaz hal almıştır. 
“HALKIMIZ PAZARA DAHİ GİDEMİYOR”
Bugün pazara giden hane halkı sayımız dahi ciddi oranda düşüş göstermektedir. İnsanlarımız akşam pazarında Artık ürünleri alarak ihtiyaçlarını gidermekteler.1 kg Çay’ın ortalama fiyatı 70 liranın üstünde,1 LT süt 12 TL üstünde, ekmek 4 TL, yumurta 2 TL,1 kg peynir ortalama 60-80 TL arası,1 kg zeytin 70-80 TL civarı, sıvı yağ litresi 40 TL ve üstü, şimdi bu ekonomik krizde hiç kimse şükretmemizi beklemesin. Bugün Rusya bile savaş halindeyken  Enflasyon oranı %17 civarında ama bizim TÜİK verilerine göre Enflasyon bile %70’in üstünde açıklandı. Gerçekte mutfakta hissedilen Enflasyon %100 ün üzerindedir. 
“EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ÇOK ALTINDA MAAŞ ALIYOR” 
Emeklilerimiz maalesef açlık sınırının dahi altında kalan ücretleri ile yaşam mücadelesi vermektedirler, Asgari Ücretlilerimiz aldıkları zam oranı ellerine geçmeden eriyip gitmiştir. Kamu Çalışanlarının, Devlet Memurlarının maaşları her toplu sözleşme döneminde ki kayıplarla son Üç yılda %70 oranında Reel kayıp yaşanmıştır. Memur- Sen Sendikası masada memuru ezdirmiş ve kayıplar her dönemde artmıştır.1 Mayıs’ta  Çalışma Bakanının açıklayacağı Müjde’den bile hala haber yok. Ne Memur -Sen ,ne Hükümet ne de Muhalefet dahi söz etmemektedir.Unutulmasın ki hiç bir güç Halik’ın üstünde değildir. Devlet sözü hafızadır  ve sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz , takipçisiyiz. İnsanlarımızı hayat pahalılığından bir an evvel kurtaracak çözümlerin devreye sokularak çok acil ama çok acil biçimde ücretlerinin arttırılarak gıda üzerindeki aracı enflasyonunu yaratanlara  yasal yaptırımlarla müdahale edilmelidir. Tekrarla ifade etmek isterim ki daha öncede ifade etmiştik en azından Emekli ve işsizlerimize özel Tanzim satış noktalarının açılması, Aylık Enflasyon farklarını her ay ücretlere eklenmesi talebimizi buradan ilgililere iletmek istiyorum. Buradan Hükumete ve yandaş Sendikaya sesleniyorum! Memurların ve Emeklilerin Temmuz zam oranının tekrar masaya yatırılarak en az %75 zam oranını talep ediyoruz, Sendikacılık hükumetin verdiğini değil çalışanlarının ne istediğini önce masada sonra sahada dile getirir! Tüm-Yerel Sen Sendikası olarak Emekçinin ve çalışanların, emeklilerimizin mücadelesinde onların sözcüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.