Kibri ve egosu yüzünden son dönemde iyiden iyiye halktan koparak yalnızlaşan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AKP Genel Merkezinden ihtar yiyince, önce sosyal medyada halkla iç içe fotoğraf vererek o algıyı yıkmaya çalıştı. Alan, şimdi de geçmişte görevden aldırmak için Ankara'ya mekik dokuduğu AKP eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve "kırmızı çizgim" diyerek belediye meclis listesine almadığı Abdullah Karagüzel ile bu akşam iftarda buluşacak.
 

HEDEFTE ZEKİ TOSUN MU VAR?

Düne kadar medya üzerinden isim vermeden "hain" ilan ettiği Mustafa Çağlayan ve Abdullah Karagüzel ile aynı sofrada buluşacak olan Selim Alan'ın bu hamlesi İl Başkanı Zeki Tosun'u devirmek için yapılmış bir strateji olarak yorumlandı. Kanser tedavisi gören Zeki Tosun'un hastalığını ileri sürerek il başkanlığı görevini bırakması gerektiğini yakın çevresinde dillendiren Selim Alan, teşkilatlarına destek bulamayınca eski muhaliflerle işbirliği yoluna gitti.

Bilindiği gibi Başkan Selim Alan, AKP Genel Merkezindeki ilişkilerini kullanarak Mustafa Çağlayan için, hakkındaki iddialarla ilgili dosya hazırlayıp görevden aldırtmıştı. Abdullah Karagüzel ve Mustafa Çağlayan'ı siyasi rakibi olarak gören Selim Alan, Çağlayan'dan boşalan göreve gelen Mükerrem Ayçiçek'le de anlaşamayınca görevden aldırmak için kulis yapmıştı.
 

KUYUMCU BULUŞMASI "TESADÜF" DEĞİLMİŞ!

Geçtiğimiz günlerde Selim Alan'ın gizli kasası olarak bilinen İskender Acır'ın kuyumcu dükkanında buluşan Çağlayan ve Alan'ın yakınlaşmasının arkasında seçimler öncesinde küskünleri toparlamaya çalışan AKP Genel Merkezinden gelen "ültimatom" olduğu öğrenildi. İlk etapta tesadüf olarak açıklanan sürpriz buluşmanın kamuoyundan gelecek tepkiler üzerine kurguladığı tahmin ediliyor.

Öte yandan küskünler iftarı davetinin yeri konusunda ise açıklama yapılmadı.