Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Zübeyde Hanım Meslek Lisesi 11. Sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri Yaraşlıyörük Köyü İlkokulu öğrencilerine topladıkları kitap ve oyuncakları hediye etti.
Kdz. Ereğli Zübeyde Hanım Meslek Lisesi öğrencileri “Gönülden gönüle bir yol bulan gönül çeşmesi1 projesi kapsamında topladıkları kitap ve oyuncakları düzenlenen törenle Yaraşlıyörük Köyü İlkokulu öğrencilerine teslim etti.
Projenin tanıtımı amacıyla Zübeyde Hanım Meslek Lisesi’nde bu gün saat 10.30’da düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal İlçe milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ile daire müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.



“OYNANMAYAN OYUNCAK, OKUNMAYAN KİTAP KALMASIN”

Programda düzenlenen projeye ilişkin bilgi veren Zübeyde Hanım Meslek Lisesi Müdürü Uğur Yağmur, düzenlenen sosyal projeye destek veren herkese teşekkür etti. Yağmur konuşmasında "Oynanmayan oyuncak kalmasın, oynamayan çocuk kalmasın, okunmayan kitap ve okumayan çocuk kalmasın" sloganlarıyla yola çıkan gönülden gönüle bir yol bulan gönül çeşmesi proje ekiplerimizden 11 yiyecek içecek hizmetleri sınıfları öğrencilerimiz kitap ve oyuncak projesini yürüttüler. Yine bu proje kapsamında 11 grafik ve fotoğrafçılık sınıfı öğrencilerimiz şuan da Yaraşlı Yörük İlköğretim Okulu’nda duvar resimleme çalışmaları yapmaktadırlar" dedi.

UYSAL “ÇOCUKLARIN SOKAKTA OYUN OYNAYABİLECEĞİ ALANLAR OLUŞTURUYORUZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da çocukların günümüz çağında eve hapsolup bilgisayar ve cep telefonu gibi teknoloji ürünlerindeki oyunlarla sağlıksız koşullarda büyüdüğünü söyledi. Çocukların daha sağlıklı koşullarda büyümeleri için Ereğli Belediyesi olarak her mevsimde oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturmaya çalıştıklarını belirten Uysal "Değerli öğrencilerimizin katılımıyla böylesine güzel ve anlamlı bir proje yaptıkları için hepinizi tek tek kutluyorum. bende bugün burada olmaktan dolayı son derece mutluyum. çünkü bizlerde belediye hizmetlerine başladığımız zaman ilk işlerimizden bir tanesi mini kütüphane projesiydi, yani belediyemizde kütüphane açmak ve telefon kulübelerinin kütüphane olarak kullanılmasıydı. Çünkü toplumumuzda en önemli şey belki de bugün kaybettiğimiz ve azalan okuma alışkanlığımızı tekrar kazandırmaya doğru yönlendirmek. Onlara tek tavsiyem var. Bol bol okusunlar. Oyuncakta önemli. oynamayan çocuk kalmasın, okumayan çocuk kalmasın. artık günümüzde oyuncaklarla oynamayı da unuttuk. Bugün toplumumuzun üçte birinden fazlası çocuk nüfusu. Ve bu çocuklarımızı evlere kapatıp bilgisayarlarla oynatıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha çok fiziksel mekânlar ortaya koyarak buralarda oynamalarını sağlayacağız. Çünkü çocukların yaz kış bu mekânlarda oynaması lazım" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM MADENOĞLU ESKİ SOKAK OYUNLARININ YAYGINLAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da Zübeyde Hanım Meslek Lisesi öğrencilerinin ortaya koyduğu projenin çok anlamlı ve önemli olduğunu belirterek İlçe milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz’dan unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarının yeniden yaygınlaştırılması için çalışma başlatmasını istedi. Madenoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Çocuklarımıza imkan ve olanak sağlandığı takdirde nasıl başarılı olduklarını bizlere bu projelerle göstermektedirler. Değerli Belediye Başkanımız bir konuya temas etti. Geleneksel çocuk oyunlarımızdan uzaklaştığımızı, buna karşılık evlerimizde bazı iş yerlerinde ve buna benzer yerlerde bilgisayar ve teknolojiye dayalı oyunlara ağırlık vererek hem klasik oyunlarımızı unuttuğumuzu hem de teknolojik oyunlara ağırlık verilmesi nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukları belirtti. Tabi ki herkesin bilgisayarı olsun ve güzel şeyler öğrensin istiyoruz. Bir bıçak olumlu bir şekilde kullanıldığında hayat kurtarırken, olumsuz bir amaçla kullanıldığında insanı öldürebiliyor. Bilgisayar da öyledir. Eğer içinden faydalı bilgileri alabiliyorsak çok yararlı bir araç. Ama bir bütün zamanımızı bilgisayarın başında oyun oynamakla ya da başka şeylerle geçiyorsak, gözlerimiz hastalanıyor. Aynı pozisyonda oturmaktan dizlerimiz hastalanıyor ve vücutta sıkıntılar başlıyor. Cihazın yaydığı ışınlar zarar veriyor. Hatta bazılarımızın vücut şekli bozuluyor. Bunları tamamen atın demiyorum. Bunlara ayıracağınız zamanın önemli bir kısmını derslerinize ayırın sevgili yavrularım. Bazı ilçelerde geleneksel oyunlarımızla ilgili projeler yapıldığını biliyorum. Burada da böyle projeler yapalım. Bizim eski oyunlarımız vardı. Çizgi oyunu, dokuztaş, çelik çomak vardı. Başkanımız yer de temin edeceğini söyledi. Bunları geliştirici projeler yapalım. Tabi bu okulun geçtiğimiz günlerde Fiziksel Engelliler Derneği kanalıyla bir kaç vatandaşımıza Akülü sandalye bağışladığını da biliyoruz. Demek ki bu okulda cevher var. Okulun öğretmenleri öğrencileri tam bir potansiyel. Bu potansiyeli hep açığa çıkarmanızı diliyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri temsili olarak kendilerine verilen oyuncak ve kitapları Yaraşlı Yörük Köyü İlkokulu’nda gidecek olan oyuncak ve kitap kutularının içerisine bıraktı.