Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, Maden Mühendisleri Odası’na herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
Topaloğlu açıklamasında, “Doğayı koruma amacıyla yapılan en barışçıl eylemden dolayı, Bu ülkenin vicdanı olan insanlarının cezaevine konulmasını kabul etmiyoruz.  Siyasi iktidar artık kendi gölgesinden korkmaya başlamış, İktidardan gideceğini anlayanlar  toplumda kutuplaşma yaratarak iktidarını yürütme telaşına düşmüştür.  Ne yazık  ki  en bağımsız olması gereken  yargı alanı da iktidarın sopası haline getirilmeye çalışılıyor. Bunun en somut örneği GEZİ DAVASINDA Yaşanmıştır. Henüz yargı aşamaları bitmeden tutuklamalar yapılarak insanlar cezaevine konmuştur. Bu ülkede uyuşturucu baronları, Tefeciler, soyguncular, dolandırıcılar   serbest bırakılıyor. barışçıl eylemler yapanlar yada destekleyenler ifadeye çağrılarak toplumda korku yaratmak ve gözdağı verilmek isteniyor.
Bunun en somut örneği Zonguldak 'ta yaşanmıştır. TMMMOB Zonguldak şubesinde geziye ilişkin yapılan basın açıklamasında açılan pankart nedeniyle MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI Zonguldak şube başkanı ifadeye çağrılmıştır. Geziyi sahipleniyoruz bu anlamda her zaman meslek odalarının yanındayız. Dayanışma içindeyiz. olmaya devam edeceğiz” dedi.