29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak'ta coşkuyla kutlandı. 

Madenci Anıtı'nda yapılan tören geçidinde coşku ve gurur hakimdi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufafı, Baro Başkanı Türker Kapkaç, bütün daire müdürleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Törende konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuşmasında Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir sevinç, coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık, özgürlük ve kurtuluş mücadelesi, asil milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun azim, inanç ve kararlılığı ile başarıyla yürütülmüş, tarihin akışını değiştiren büyük bir zaferle taçlandırılan bu zorlu mücadele sonucunda büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur.
Atatürk'ün önderliğinde bağımsız bir vatan, onurlu bir yaşam ve aydınlık bir gelecek için çok zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılan kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin ardından Cumhuriyetimizin kurulması ve ilan edilmesi tarihin kaydettiği ender ve önemli başarılardan birisi olmuştur.
Büyük bir azim, inanç ve kararlılığın eseri olarak doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu; asil milletimizin azim ve inancını, vatan sevgisini, canını feda etmekten çekinmediğini gösteren onurlu duruşunu ve milletimizin gücünü tüm dünyaya göstermiştir.
Milletimizin ortak değeri ve eseri olan Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, halkın iradesinin egemen kılındığı, azim, inanç ve kararlılığın, birlik ve beraberliğin barış ve huzur içinde özgürce yaşamanın adıdır.
Ülkemizi çağdaş dünya ile bütünleştiren, her alanda güçlü kılan, bizleri eşit haklarla donatan, her türlü gelişmeye ve ilerlemeye açık bir yönetim şekli olan Cumhuriyet, ülkemizi aydınlık yarınlara güvenle taşıma azmi, bilinci ve kararlılığı demektir.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 98 yılda çok büyük ilerleme kaydetmiş, her alanda gerçekleştirdiği üretim, büyük atılım ve kalkınma hamleleri ile yakından takip edilen, izlenen büyük ve güçlü bir devlet haline gelmiştir. Bugün, ürettiği teknoloji ile kendine güvenle tarihinin en güçlü dönemindedir.
Geleceğe umutla bakabilmek ve güvenle yolumuza devam edebilmek ancak Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik ruhu ile korumak, kollamak, gözetmek ve yaşatmak ile mümkün olacaktır. Bu hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Bu bilinç ve anlayışla hareket ederek, bilim ve teknoloji önceleyerek, çok çalışarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak, ve bu suretle gücümüze güç katmak en önemli hedefimiz olmalıdır.
Hiçbir zaman unutmamalıyız ki, geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize yönelen hesaplı saldırıların, planların, girişimlerin arkasında sürekli büyüyen, gelişen, kalkınan, güçlü ve büyük Türkiye'den duyulan rahatsızlık yatmaktadır.
1071'de Malazgirt'te anayurdun kapılarını açarak bizlere emanet eden, neslimize güç veren, 1453'te İstanbul'un fethi ile çağa damgasını vuran, emperyalist güçlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren ve nihayet 1923'te Cumhuriyeti ilan eden bir neslin devamıyız.
Çok büyük fedakârlık ve destansı kahramanlıklarla binlerce şehit verilerek kazanılan Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Cumhuriyetimiz, siz sevgili gençlerimizin omuzlarında ve güvencesinde sonsuza dek yaşayacaktır. 
Sevgili gençlerimiz ne zorluklarla bugünlere geldiğimizi asla unutmayacak, bu şuurla hareket ederek ülkemizi ve devletimizi azim ve kararlılıkla çok çalışarak 2023, 2053, 2071 hedeflerine güvenle ulaştıracaklardır. Bunu içtenlikle inanıyoruz"

ŞEBNEM SAKA