Zonguldak’ın simgesi haline gelen ve Zonguldak’ın derin toprakları altından çıkarılan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi servet-i medeniye olan taş kömürünün madenci tarafından çok zor şartlar altında çıkarılmasını anlatan Maden İşçileri Anıtı hava karardığında maden işçisi gibi karanlığa hapsoluyor.

1986 yılında Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından Ünlü Türk heykeltıraş rahmetli Tankut Öktem’e yaptırılan ve o günden bu yana Zonguldak’ın ülke ekonomisinde ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Madenci Anıtı’na Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından ışıklandırma çalışması yaptırması bekleniyor.

Öte yandan Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından yapılan tüm eylem ve mitinglerde dile getirilen ‘Madenci Feneri Sönmeyecek’ şeklindeki sloganın, madenciyi simgeleyen heykelde neden uygulanmadığı ise merak konusu.

Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan açıklamada bulunan Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende yaptığı açıklamasında ise her şeyin Zonguldak Belediyesi’nden beklenmemesi gerektiğini dile getirerek, “Madenci Anıtı karanlığa terk edilmiş duruyor. Sendikanın burayı ışıklandıracak gücü yok mu? Hani madenci feneri hiç sönmeyecekti! Herşeyi belediyeden beklemesinler. Sendika yöneticilerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)