Mustafa ÖZDEMİR 
(ÖZEL HABER)

 
Zonguldak PTT Başmüdürü Mehmet Meşeli dün itibariyle bu görevden alınarak kızak görev olarak bilinen  PTT Genel Müdürlüğü müşavir kadrosuna alındı. Meşeli'den boşalan göreve ise müdürlük sınavına bile girmeden müdür kadrosu verilen iktidar yanlısı olarak bilinen Memur-Sen Konfederasyonu'na  bağlı Birlik Haber-Sen Başkanı Muhammet Çatalçam atandı. Atama, PTT camiasında huzursuzluk yaratırken, zaten olmayan çalışma barışına da darbe vurdu. Yeni müdür dün makamda poz vererek eski müdürden görevi teslim aldı.

IŞIK HIZIYLA YÜKSELDİ

Devlet Hava Meydanları'nda düz personel olarak çalışan Muhammet Çatalçam, Zonguldak PTT'de gişe memuru olarak işe başladı. Işık hızıyla yükselen Çatalçam,  önce gişeden alınarak büro memuru yapıldı. Daha sonra hiç bir liyakatı olmadığı halde,  bulunduğu serviste şef ve amir kadrosunda personel varken düz memur olan Çatalçam biranda müdür vekili oldu. AKP'nin kadrolaşma çabalarıyla yıldızı parlayan Çatalçam, kurum içinde sınav yapılmadan müdür olarak atandı. Kısım müdürü olan Çatalçam, KESK'e bağlı Haber-Sen ve Kamu Sen'e bağlı Türk Haber Sen tarafından sınavsız müdür atamalara dair Danıştay'da açılan dava sonucu görevden alındı.  Ancak iktidar, PTT İdare Hizmet Sözleşmesini yenileyerek mahkeme kararını hiçe sayıp Çatalçam'ı aynı göreve iade etti. Son olarak PTT İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Çatalçam, konumunu kullanarak PTT çalışanlarını kendi sendikasına üye olmaları konusunda baskı yaptı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında iki kez ifadeye çağrılan Çatalçam dün iktidar yandaşı olmanın ödülünü alarak PTT Başmüdürü  oldu.

ANTMEN: "AKP SON KOZLARINI OYNUYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Avukat Alpay Antmen, dün akşam bir twit atarak yapılan atamaya tepki gösterdi. Antmen, paylaşımında Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber Sen Başkanı Muhammet Çatalçam'ın Zonguldak PTT Başmüdürü yapılmasını şu ifadelerle eleştirdi: 
"AKP, iktidardan gideceğini bildiği için son kozlarını oynuyor. Ama yetmez, gelmekte olanı engelleyemezler"