MHP Zonguldak İl Başkanı  İlkay Varol Demirköse, firmaları temel ihtiyaç ürünlerinde indirim yapmaya davet ederken ’Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası’ başlattıklarını duyurdu. Demirköse, tüm Zonguldaklıları kampanya destek vermeye davet etti.

“Herkesin, her kesimin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir” diyen Demirköse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği gibi, döviz kurundaki suni artış bahane edilerek uzun zamandır ekonomide olumsuz ve karamsar bir hava estirilmek istenmiş, birtakım fırsatçılar da bu ortamdan yararlanıp temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında aşırı artışlar yapmışlardır.

Piyasa spekülatörleri ve kâra doymayan bazı simsarlar, mal stoklamak ve dövizdeki artışa paralel zamlar yapmak suretiyle fahiş kazançlar elde etmişlerdir.

Ölçüsüz fiyat artışı furyası ve gerçek üstü piyasa şartları sebebiyle vatandaşlarımızın alım gücü düşmekle kalmamış, ekonomik sıkıntılara maruz kalan halkın önemli bir kesimi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaya başlamıştır.

Kur reel değerlerine çekilirken; fiyatlardaki abartılı artışların sonlandırılması ve özellikle temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili piyasa rakamlarının da gerçek değerlerine indirilmesi gerekmektedir.

Temelsiz fiyat artışlarının frenlenmesi, hayat pahalılığının düşürülmesi hususunda herkesin yapacağı fedakarlıklar vardır ve olmalıdır.

MHP olarak, halkın tükettiği temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi için yurt çapında teşvik ve katılım kampanyası başlatılmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin, partimizin 30.11.2021 tarihli grup toplantısında dile getirdiği “Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına, temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri millî birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır." şeklindeki ifadeler, partimizce başlatılan kampanyanın ilk işaret fişeği olmuştur.

Nitekim Sayın Genel Başkanımızın bu çağrısına bazı firma ve kuruluşların olumlu karşılık verdiği, ardından da bir kısım tüketim mallarının fiyatlarında indirime gidildiği memnuniyetle görülmüştür.

Artık herkesin, her kesimin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir.

Aziz milletimiz adına bu kampanyanın genişleyip yaygınlaşması için herkesten her kesimden yardım ve destek bekliyoruz.”