Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kontenjandan meclis üyesi yaptığı eski AKP’li yeni CHP’li Zeki Çolak’a adamına göre muamele yapıyor

Minareye göre kılıf!

Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında son anda gündemden çekilen CHP’li meclis üyesi Zeki Çolak’a ait inşaatla ilgili düzenleme CHP grubunu ikiye böldü. Daha önce de iskan almadığı binalarda yaşayan yüzlerce insanı mağdur ettiği için gündeme gelen CHP Belediye Meclis Üyesi Zeki Çolak, şimdi de Atatürk Kültür Merkezi’nin hemen üzerinde başladığı inşaatla gündeme geldi. İnşaatın hemen karşı parselinde bulunan koruma altındaki binaya rağmen ruhsat alan ve inşaata başlayan Çolak, şimdi de koruma altındaki binayı çevreleyen koruma sınırları planları değiştirtmeye çalışıyor.

AKDEMİR VE TÜRKÇELİK BAŞROLLERDE

Son zamanlarda yaşadığı mali kriz ve mağdur ettiği insanlar yüzünden gündemden düşmeyen Zeki Çolak, Mithatpaşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan çok katlı bina ve otopark inşaatında koruma planına takıldı. Yasaya göre koruma altında olan yapıların çevresinde koruma altındaki yapının boyunu aşacak, siluetini bozacak inşaat yapılamıyor. Bu nedenle Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP Meclis Grubu Başkanı Mehmet Türkçelik, Çolak için özel bir formül arayışına girdi. İlk denemesi başarısız olan ve son anda önergeyi meclisten çeken Akdemir ve Türkçelik, önümüzdeki meclis toplantısına aynı önergeyi yeniden getirmeyi planlıyor. İddiaya göre Çolak’ın çok katlı bina ve otopark yapabilmesi için koruma altındaki yapının sınırları değiştirilecek.

Haber: MUSTAFA ÖZDEMİR