Zonguldak Platformu bir basın açıklaması yaptı ve Mithatpaşa tünelindeki çalışmaların durdurulmuş olması konusundaki endişelerini dile getirdi. Platform yapmış olduğu basın açıklamasında şu konulara değindi:

Zonguldak Platformu yürütme kurulu üyeleri olarak geçen ay gerçekleştirdiğimiz toplantıda Mithatpaşa Tüneli’nin durumunu gündeme almış ve çalışmaların durması konusunda ki endişelerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık.

Aradan geçen süre zarfında hiçbir ilerlemenin olmadığını görmek, endişelerimizin git gide artmasına neden olmuştur.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın
katıldığı 2013 yılı Ağustos Ay’ında törenle başlayan çalışmalar bugüne kadar hızlı giderken yaklaşık 4 ay önce durdurulması Zonguldak'ın moralini bozmuştur.

Ödenek sıkıntısı ve tünelin çıkışındaki bölümün istimlak çalışmalarının yapılmaması nedeniyle çalışmaların durdurulması yetkililerin konuya ne derece duyarsız yaklaştığının bir göstergesidir.

Özellikle toplanan 40 bin imzanın ardından başlayan süreçte Sayın Bakan başta olmak üzere birçok kesimin tünelin yapılacağını söylemesi özellikle “Kent adına Sivil Toplum Kuruluşlarının isteklerine kayıtsız kalınmadığının” simgesi haline gelmişken çalışmanın durdurulması bizleri umutsuzluğa sürüklemektedir.

İlk ihalesi 1974 yılında yapılmasına rağmen “Müteahhit faciaları” yaşanarak hala daha bitirilemeyen Ereğli-Zonguldak yolu, Ankara güzergâhındaki duble yol çalışmalarının 13. Yılını doldurmasına rağmen bitirilememesi, Kilimli ve Filyos yollarının yapımının hala sürmesi şehir insanının gelecekten umudunu da hızla tüketmektedir.

Umarız; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı başta olmak üzere siyasetçiler ve ilgili bürokratlar ödenek ve istimlak sorununun bir an önce aşılarak çalışmaların yenidenbaşlamasını sağlar.

Mithatpaşa Tünelinin, kentimizde bir işin başlayıp zamanındabitirilmesi açısından da simge olmasını istediğimizden belirlenen tarih olan 2015’in sonuna kadar bu işin bitirilmesi en büyük arzumuzdur.

Yetkilileri bu konuyla ilgili daha duyarlı olmaya ve sonuç alıcı çalışma yapmaya davet ediyor saygılarımızı sunuyoruz.