Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkan Yardımcısı Muammar Avcı’yı telefonla devam eden projeler hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Mithatpaşa Tüneli'nin açılışına davet eden Muammer Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımız Salih Adil Karaismailoğlu ile görüşeceğini, bir program ayarlanabilirse gelmeyi çok istediğini ifade etti" dedi.
Avcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Dün gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, son paylaştığım video vesilesi ile saat  00:21'de şahsımı aradı. Hâl hatırdan sonra kendisine, projede artık son aşamaya gelindiğini ve kendisinin talimatı üzere, söz verilen tarihte tamamlanacağını ifade ettim.

Ayrıca projenin Zonguldak’ımıza çok şey kazandıracağından ve 1975'li yıllardan bu yana hasretini çektiğini, adeta şehrimizin rüyası bir proje olduğunu, o yıllardan bu yana, onca hükümetlerin gelip geçtiğini, işin sadece sözde kaldığından bahsettim. Ve projenin şahsının şehrimize olan sevgisi ve muhabbeti sayesinde tamamlanabildiğini ifade ettim.  

Son olarak da Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım, Ak Parti teşkilatımız ve özellikle de Zonguldak halkımız adına şükranlarımızı arz ettim. Yine bizlere gerek mesafe ve zaman, gerekse trafik yoğunluğumuzu azaltıp yaşam kalitemize  çok önemli katkılar sağlayacak, yeni iş ve iş yapma biçimleri kazandıracağından bu muazzam projenin açılışı için kendisini Zonguldak’ımızda ağırlamak istediğimizi ifade ettim. Bunun üzerine, Ulaştırma Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu ile görüşeceğini, bir program ayarlanabilirse gelmeyi çok istediğini ifade ettiler.
 
Selamın yük olduğu bilinci ile, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Zonguldak halkımıza selamları var. En kalbi muhabbetlerimle Cumanızı tebrik eder, bilgilerinize arz ederim"