Geçtiğimiz gün AKP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Metin Karaduman basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında şahsını itibarsızlaştırmak için harekete geçenler olduğunu söyleyen Karaduman, 'Süreç içerisinde beni seven insanların destekleri birilerini rahatsız etti. Yaşadığımız süreç içerisinde bir takım hadiseler oldu. Şahsıma yönelik yerel basında çıkan haberler üzerindn iftiralar atıldı, ticaretimiz üzerinden bizi eleştirenler oldu. Bizim aile şirketimiz var ve işlerle abim ilgilenir. Merkez İlçe Başkanı olduktan sonra günümün tamamını partimizin çalışmalarına ve vatandaşlarımızın taleplerine ayırdığımı en iyi bizi eleştirenler bilir. Özellikle ticari ilişkilere girmemek için özen gösterdim. Hem siyaset hem ticaretin bir arada olmayacağını düşünen ve siyaseti menfaat için değil, idealler, ülkemiz, kentimiz için yapılması gerektiğini savunan, siyaseti ibadet olarak gören bir kardeşinizim. Hamd olsun yaptığımız çalışmalar Genel Merkez tarafından da takdir edildi.' dedi.  

'İFTİRALARDAN DOLAYI GÖREVDEN ALINDIK' 

Genel Merkez'in görevden aldığı Karaduman, karara saygı duyduklarını iftiraya kurban gittiklerini dile getirdi. Karaduman, ' Partimizin Genel Merkezi'nde yaptığımız her görüşmede memnuniyet, başarı ve dürüstlüğümüz ön plana çıktı. Tüm bunlara karşın elbette akla gelen bir soru var. Halkta böylesine karşılığı olan, herkes tarafından takdir edilen bir başkan neden görevden alınır? Yaşadığımız süreç içinde gördük ki tamamen kişisel görüş ve iftiralardan dolayı görevden alındık. Her zaman ifade ettiğim gibi Genel Merkez'imizin kurumsal bir yapısı vardır. Genel Merkez'imizin bu süreçte yaptığı istişarelere göre kararını verdi. Genel Merkez'imizin aldığı her karara saygılıyız.' şeklinde konuştu. 

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM'

Görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Metin Karaduman, 'Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi siyaset bir maraton koşusu gibidir. Biz de maraton koşucuyuz. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin. Rabbim utandırmadı görevinizi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Ülkemizin ve kentimizin huzuru ve menfaati için, davamızın devamı ve Zonguldak halkına hizmet gelmesi için mücadeleye devam edeceğimi ifade etmek isterim' dedi. 

'YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM'

Her zaman halkla iç içe olduklarını, çalışmalarını sevgi ve saygı içerisinde gerçekleştirdiklerini şöyleyen Karaduman, Muhtarlar Derneği Başkanına,STK'lara, hemşehri dernek başkanlarına, Zonguldak Kömürspor taraftar grup liderlerine, mahalle başkanlarına, belde başkanlarına, belediye başkanlarına, belediye ve il genel meclis üyelerine, ilçe yönetimindeki yol arkadaşlarına, il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına, kadın ve gençlik kollarındaki dava arkadaşlarına ve Zonguldak halkına teşekkür etti.