Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Avcı, Zonguldak'ın artık 'Karadeniz Sahil yolu' kapsamında, transit geçiş yolu üzerinde olan bir şehir olmak için hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti.
Muammer Avcı'nın paylaşımı şöyle: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile devam eden, en yakın hedef olarak belirlediğimiz, Zonguldak’ımızı Filyos vadisi projesine bağlayacak, 3 etaptan oluşan imalatlar planlandığı gibi devam etmektedir. Projelerin tamamlanmasından sonraki Nihai hedefimiz ise, Zonguldak’ımızı artık, Artvin’den başlayıp, İstanbul  Yavuz Sultan Selim köprüsüne kadar uzanacak “ Karadeniz sahil yolu” kapsamında, transit geçiş yolu üzerinde olan bir şehir haline getirmek olacaktır.
Bilindiği gibi, ilk etap olan Zonguldak- Kilimli arası proje, 05 Şubat 2022  tarihinde halkımızın hizmetine açılmış olup, Deniz dolgu çalışmaları devam etmektedir. Devamında ikinci etap, Kilimli- Muslu arasındaki ulaşımı sağlayacak projenin startı 03 Ekim 2021 tarihinde verilmişti. Hali hazırda bir taraftan tünel giriş portalları, heyelan sette çalışmaları devam ederken, diğer taraftan sürüş konforunu daha da arttıracağı öngörüsü ile tünel uzunluklarında ki proje tadil çalışmaları, önümüzdeki hafta içerisinde nihayetlenecektir. Bu şekilde ikinci etap projenin ilerlemesinde hiç bir mania kalmamış olacaktır.
Bugüne gelindiğinde, Cumhuriyet tarihi boyunca Zonguldak’ımızda gerçekleşen en büyük ihale bedelli, içerisinde 7 adet sıralı tünel ( 14 tüp ) imalatı, 4 adet Farklı seviyeli kavşak imalatı, 2 adet aç kapa imalatı, 1 adet Demiryolu köprü imalatı, 1 adet Karayolu köprü imalatı bulunan üçüncü etap projenin yapımına başlanmıştır. Bu projenin toplam uzunluğu 13,8 km’dir. Tünellerin toplam uzunluğu 9 km olup, Bölünmüş yol uzunluğu ise 4,8 km’dir. Halen Muslu ile Göbü arasında bulunan, 2,5 km uzunluğuna sahip T-6 tünellerinin giriş portal hazırlıkları, hasır demir döşeme ve püskürtme betonlama çalışmaları başlamış durumdadır.
Tamamlanması ile Zonguldak- Filyos arası ulaşımı, 16 dakika seviyelerine indirecek olan üç etaplı bu muazzam projeyi ilimize kazandıran, başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bölgemizde ki çalışmaları yakınen takip eden Ulaştırma ve Alt yapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’na şükranlarımızı arz eder, Projelerin öncelikle Zonguldak’ımıza, bölgemize ve de Türkiye’mize hayırlı olmasını dileriz.”

Haber: Cevdet AKGÜN