Ülke genelinde art arda gelen zamlardan taş kömürüde nasibini aldı. Kömür cenneti, emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak’ta bile, gelen yüzde 60 zammın ardından vatandaş adeta kömür alamayacak vaziyete geldi. 
Ülke genelinde art arda gelen zamlardan taş kömürüde nasibini aldı. Kömür cenneti, emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak’ta bile, gelen yüzde 60 zammın ardından vatandaş adeta kömür alamayacak vaziyete geldi. 
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada üretimin işçi açığı nedeniyle düşük olduğu, zamlarında bu nedenle geldiğini söyledi. Daha önce çok kez uyarılarda bulunduklarını ancak; seslerini duyuramadıklarını söyleyen GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, bir kez daha yetkililere seslendi.

Mutlu yaptığı açıklamada, “Türkiye Taşkömürü Kurumları’ndaki işçi düşüklüğümden dolayı üretimde ona orantı olarak düşüyor. Dünyadaki gelişmelere baktığımızda fiyat artışlarının durmadığını ve biraz daha devam edeceğini görmekteyiz. Yüzde 60’a, 70’e varan hem sanayi kömüründe hemde yakımlık kömürlerde fiyat artışı olduğunu görüyoruz. Buradaki en önemli sorun tedarik sorunu. Dünyadaki ama savaştan dolayı ama üretimdeki azalmalardan ve arz taleplerden dolayı tedarik sorununu.ön yaşandığını uzun zamandan beri biliyoruz. Nitekim biz şunu söylemek istemezdik; kömürün stratejik öneminin olduğunu, yarın Allah göstermesin bir savaşla karşı karşıya kaldığımızda bunu arasak da bulamayacağımızı ifade etmiştik zaman zaman. Geçmişten beri bu manada TTK’ya işçi alınması gerektiğini, yerel kaynaklarımızın yeraltından çıkarılarak ülkemize hizmete sunulması gerektiğini defaatle ifade etmeye çalıştık. Nitekim bugüne kadar bunu anlatamadık. Demekki bazen yaşayıp görmek gerekiyor. Günümüzde bunu yaşayarak görüyoruz. Üzücü bir olay ancak; tabiki bizi yönetenlerin acilen kararlar alması lazım. Şunu defaatle tekrar ediyoruz; TTK’ya acil işçi alınmalı, üretim artırılmalı, TTK eliyle 5 milyon ton, özel sektör eliyle de 5 milyon ton Taşkömürü üretimini gerçekleştirmediğimiz sürece bunları konuşmaya, bu fiyat artışlarıyla yaşamaya devam edeceğiz. Görünen o ki, ülkeler enerji kaynaklarını ele geçirmek için daha önce yaptıkları soğuk savaşı şu an sıcak savaşa dönüştürerek bu vehameti, bu sıkıntıyı büyütüyorlar. Bizim talebimiz, acilen bizi yönetenlerin TTK’ya işçi aldırarak bölgemizdeki özel sektör müteşebbislerini de üretim konusunda sıkıştırarak üretimi çoğaltmaları gerekmektedir” dedi.