Partisinin aşure dağıtım etkinliğinde konuşan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ın sistemli olarak küçültüldüğünü iddia ederek 2033 yılında nüfusun yarı yarıya ineceğini iddia etti

 “NÜFUSUMUZ 55 BİN OLACAK”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin dün Vergi Dairesi önünde aşure dağıtma etkinliğine katılan İl Başkanı Hamdi Ayan, etkinliğe siyaset karıştırarak Zonguldak’ın sistemli olarak küçültüldüğünü ve 2033 yılında kentin 55 bin nüfusuna gerileyeceğini söyledi.

Zonguldak halkının termik santraller yüzünden nefes alamayacak duruma geldiğini ve kentte yaşayanların artık insan olduğunun farkına varılması gerektiğini de ifade eden Ayan, “Zonguldak’ta biz bir daha santral konusunu duymak istemiyoruz ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bununda karşısında sert bir şekilde duracağımızı burada ifade ediyoruz” dedi.

“KENTE SAHİP ÇIKMA ZAMANI GELMİŞTİR”

MHP İl, İlçe ve Kadın Kolları Teşkilatı olarak her yıl geleneksel hale getirilen aşure programında konuşan Ayan, CHP ve AKP’nin Zonguldak için uyguladığı politikaları eleştirerek, “CHP ve AKP’nin uygulamış olduğu politikalar sürdürülebilir değildir. Bir an evvel hükümetin, başta Zonguldak Milletvekilleri olmak üzere Zonguldak’a sahip çıkma zamanı gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde bir takım santrallerle ilgili programlar duyuyoruz, ÇED raporlarıyla ilgili programlar duyuyoruz, yeni yapılması gereken santrallerle ilgili bir takım gelişmelerin olduğunu duyuyoruz. Biz yatırımcının karşısında değiliz fakat bu zamana kadar yatırım yapmış olan arkadaşlarımıza diyoruz ki artık yeter sizlerde bu işlere bir dur deyin. Zonguldak’ta yaşayanlarda insan, onlarda hava soluyorlar, bizlerde hava teneffüs ediyoruz. Bu işe derhal bir son verilmesi lazım artık Zonguldak’ta biz bir daha santral konusunu duymak istemiyoruz ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bununda karşısında sert bir şekilde duracağımızı burada ifade ediyoruz. İş adamlarından bahsediyoruz kendilerinin birtakım çalışmaları ve firmaları olduğunu bizler biliyoruz. Eğer Zonguldak’ı çok seviyorlarsa ki sevdiklerini söylüyorlar bizde böyle biliyoruz böyle olmasını istiyoruz. Gelsinler farklı yatırımlar yapsınlar bizde yardımcı olalım, yer konusunda problem varsa babadan dededen kalma bende bir sürü tapulu yer var buyursun gelsin yapsınlar yeri falan bahane etmesinler” dedi.

“GÖÇ DEĞİL HAZIRLANILMIŞ BİR PROGRAM”

Öte yandan Ayan Zonguldak’ın sistemli olarak bitirildiğini ve bunun adına göç denilemeyeceğini de belirterek, “2033 yılında Zonguldak’ın nüfusunun 55 bin olması ne demek. Bu mevcut göçün arkasından gelecek bir sayı değil hazırlanmış olan bir programdır’’ diyerek endişesini dile getirdi. Zonguldak hangi siyasetçiye ne vermedi? Zonguldak kuruluşundan bugüne il oluşundan bugüne Türkiye’ye ne istedi de vermedi? Bu durum bizim canımızı acıtıyor. Yerelde CHP ve AKP’nin Zonguldak politikalarına artık dikkat etmesi lazım. Çünkü Zonguldak işsizdir, Zonguldak aşsızdır. TTK bizim olmazsa olmazımızdır” ifadelerine yer verdi.

“GELENEKSEL HALE GETİRDİK”

MHP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Mevlüde Yalçıner ise konuşmasında aşurenin ve Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, “İdrak ettiğimiz Muharrem ayı Allah’ın ayı olarak da adlandırılan önemli aylarımızdandır. Aşure gibide güzel bir günüde içinde barındıran bolluğun, bereketin, kardeşliğin ve ikramın arttığı aylardandır. Bizlerde MHP İl, İlçe ve Kadın Kolları Teşkilatı olarak her yıl başkanımızın da dediği gibi geleneksel hale getirmiş olduğumuz aşure programını bugün burada gerçekleştiriyoruz ve Zonguldak halkıyla birlikte olup onlara aşuremizden ikram edeceğiz. Pişirilen aşurelerin kabul olması edilen duaların kabul olması temennisiyle bu mübarek Muharrem ayında tüm İslam alemine, kardeşliğe ve dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise Ayan ve Yalçıner’in yanı sıra partililer tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı. (Açelya BEYAZAY)