Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirme çalışmaları sırasında keskin nişancının açtığı ateş sonucu yaralanan Zonguldak Ereğlili Uzman Çavuş Ekrem Erdoğan, iyileşir iyileşmez yeniden bölgeye dönüp mücadeleye devam edeceğini söyledi.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Öğberler köyünde yaşayan Jandarma Komando Uzman Çavuş Ekrem Erdoğan, 12 Ocak 2016 tarihinde, bölücü terör örgütü PKK militanlarını bölgeden temizleme çalışmaları sırasında Şırnak’ın Cizre ilçe merkezinde saldırıya uğradı. PKK’lı keskin nişancının açtığı ateş sonucu kolundan yaralanan Ekrem Erdoğan, önce Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisi halen devam eden Ereğlili Uzman Çavuş Ekrem Erdoğan, Öğberler köyündeki baba ocağında kolunun iyileşmesini bekliyor. Bölgede çatışan teröristlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklarını dile getiren Erdoğan, kolu iyileştikten sonra yeniden bölgeye dönüp mücadeleye devam edeceğini söyledi. Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, “12 Ocak’ta sokakta ilerlerken keskin nişancının açtığı ateş sonucu kolumdan yaralandım. Yaralandığımı 3-4 dakika sonra kolumun kanadığını ve ağrıdığını fark edince anladım. Biz bire bir çatışmaya girmedik. Zaten hep evlerden ateş açıyorlar. Tuzaklar da kuruyorlar. Biz gerçekten gurur verici bir iş yapıyoruz. Yanımızda arkadaşlarımız şehit oluyor. Şehit oldukları için seviniyoruz ama onları kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Çünkü orada arkadaşlık yok, kardeşlik var. Dostluk var, kardeşlik var” dedi.
Teslim olan teröristlere Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet mensuplarının kötü muamelede bulunmadığını dile getiren Uzman Çavuş Ekrem Erdoğan, kendilerine hukuki kurallar içerisinde muamele yapıldığını söyledi. PKK’lı teröristlere teslim olmaları çağrısında bulunan Gazi Ekrem Erdoğan şu şekilde konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Teslim olsunlar ve bu haksız davalarından vazgeçsinler. Çünkü, hiçbir yere varamazlar. Türk Silahlı Kuvvetleri göreve her zaman hazır. Ben de iyileşir iyileşmez arkadaşlarımın yanına dönüp, görevimi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğim.”
Gazi’nin emekli babası Mehmet Erdoğan ise oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, Güneydoğu ve Doğu illerinde yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini istedi.