Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) en önemli komisyonlarından biri olan Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunun görüşmeleri tüm hızıyla devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, komisyona gelen kurum yöneticilerine ilettiği sorular ile Zonguldak’la ilgili önemli konuları gündeme getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün itibariyle gerçekleşen, görüşmelerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 2017-2018 yılı bütçe hesapları denetlenirken, Yavuzyılmaz’ın soruları ile TOKİ’nin Zonguldak’ta gerçekleştirmekte olduğu projelere ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. 

Yavuzyılmaz’ın dile getirdiği başlıca konular; Fener Semtinde toplu konut yapılmasının söz konusu olup olmadığı, Lavuar alanının hangi şekilde ihale edildiği ve Zonguldak Belediyesi- TOKİ işbirliği ile yürütülen Sahil düzenlemesi kapsamında İsmet İnönü heykelinin önüne yapılan kaykay pisti ve rampasının akıbeti gibi birçok soruya yanıt arandı. 

CHP’li Milletvekilinin İsmet Paşa Parkıyla ilgili olarak sorduğu soruya sözlü yanıt dönen TOKİ Başkanı, “Söz konusu düzenlemeyi inceleyeceklerini ve İsmet İnönü heykelinin önündeki rampanın bölgeden kaldırılabileceğini” ifade ederken, Fener’de bir TOKİ projesinin hazırlanmakta olup olmadığı ve Lavuar alanının ihale usullerine ilişkin sorulara yazılı yanıt dönmeyi yeğledi.
Toplantıda, Zonguldak ile ilgili olarak konuşulan konuları değerlendiren CHP’li Yavuzyılmaz, komisyonun detaylarına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“TBMM’nin en önemli komisyonlarından biri olan KİT Komisyonunda, devletimize ait kamu kurumlarımızı, halkımız adına denetleyemeye, Zonguldak ile ilgili konuları kurum yöneticilerine sormaya devam ediyoruz. 

Bu suretle geçtiğimiz gün gerçekleşen TOKİ’nin 2017 ve 2018 yıllarına ait denetim faaliyetleri kapsamında, TOKİ’nin Zonguldak’ta gerçekleştirmekte olduğu projelere ilişkin sorularımızı kurum Başkanı Sayın Ömer Bulut’a bizzat ilettik. 

Sayın Başkan, Sahil Projesi kapsamında yapılan düzenlemeler ile atıl hale getirilen tören bölgesinin akıbetine ve bu alanlarda zaman geçirecek çocuk ve gençler için ortaya çıkabilecek çeşitli güvenlik tehlikelerine ilişkin sormuş olduğum soruya “Söz konusu projeyi inceleyeceği ve İsmet İnönü heykelinin önündeki rampanın bölgeden kaldırılabileceğini” ifade ederken, Fener semti ve lavuar alanıyla ilgili sorularıma yazılı olarak yanıt dönmeyi tercih ettiler.

Diğer yandan, Zonguldak’ın gözbebeği Fener semtinde ne olup bittiği, gizlenen bir rant projesi olup olmadığı ve lavuar alanıyla ilgili ihale süreçlerine ilişkin yanıtlarının takipçisi olacak ve yasa gereği 15 gün içerisinde dönülmesi gereken bu yanıtları da değerli Zonguldak halkı ile paylaşacağız.”