CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı parti merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak Kandilli Grizu faciası üstündeki görüşlerini aktırdı. Ocakcı mesajında şöyle dedi:

7 Mart 1983...
Kandilli beldesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı kömür ocağındaki grizu patlamasında 103 işçimiz hayatını kaybetti. Sarsıntı öylesine büyüktü ki, Zonguldak'ta pek çok kişi deprem yaşandığını sandı. Patlama sırasında ocakta bulunan 406 işçiden 103'ü hayatını kaybetti.

Yapılan ilk açıklamalarda patlama "Kaçınılmaz iş kazası" olarak tanımlandı. Patlamadan sağ kurtulanlar ise, ocağın içinin parçalanmış cesetlerle dolu olduğunu anlattılar. İlk resmî açıklamalarda, olayın kaçınılmaz bir iş kazası olduğu vurgulandı ama daha sonra bilirkişilerin yaptığı incelemelerden sonra yayınlanan rapor, bunun tam aksini söyledi bizlere.

Kandilli'de yaşanan bir kaza değil, aksine bariz bir cinayetti, Eski teknolojiyle üretim yapan kömür ocağının havalandırma sistemi tümüyle ters kurulmuştu. Bu köhne sistem, içeride biriken grizu gazını tahliye etmesi bir yana, işçilerin soluduğu kirli havayı bile dışarı atmıyordu. Bilirkişiye göre kusur %100 işletmeye aitti.

Kapitalizmin kâr hırsı nedeniyle başta güvenlik olmak üzere maliyetleri düşük tutma gayreti, böylesine büyük bir toplu katliamla sonuçlanmıştı. İlerleyen yıllar bize ne devletin ne de işverenlerin bu faciadan ders aldıklarını gösterdi.  İşçilerin yaşamlarının zerre kadar umursanmadığı gerçeği ortaya kondu.

7 Mart'ı unutmadık. O aziz şehitlerimizi unutmadık. CHP olarak, her biri bir iş cinayeti olan bu kazaların önüne geçilmesi için verdiğimiz mücadele ile yıllardır bu gerçeği haykırdık, haykırmaya da devam edeceğiz.

Bu vesileyle bir kez daha tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, emekçi kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.