Terakki Mahallesi Birol Çakar Sokakta bulunan mekruh binanın bir yıl sonunda yıkım işlemlerine başlandı. Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy’un, Zonguldak Valilik, İl Halk Sağlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüyle yaptığı yazılı görüşmelerin sonucunda binanın yıkılmasına karar verildi.
Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, Birol Çakar Sokak’ta bulunan ve AK Partili meclis üyesi Sabri Tığ’a ait olduğu bilinen metruk binanın, uyuşturucu ve fuhuş yuvasına dönüşmesinden dolayı yıkılmasını talep etmişti. Sahibi Tığ tarafından, camlarına kalaslar çakılan bina yeterli önlemlerin alınamamış olmasından dolayı yeniden huzur kaçıran olaylara ev sahipliği yaptı. Bunun üzerine mahalle sakinlerinin, mahalle muhtarı Fidanboy’un ve Halkın Sesi tarafından ısrarlı şekilde yıkılması talep edilen binaya bugün Zonguldak Belediye ekipleri ilk kepçeyi vurdu. 
Konuyla ilgili olarak Halkın Sesine açıklama yapan Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, “Sizinle beraber bu konuyla yakından ilgilendik. Özellikle siz basınımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye, Valilik, Halk Sağlığı ve Emniyete dilekçemizi verdik. Valimizin duyarlılığı ve Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda mahalle sakinleri için en doğru karar verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende ve İmar Müdürü Tayfun Albayrak’ın gayretleri bize fayda sağladı” diye konuştu.