Zonguldak’ta 1 öğretim görevlisi gözaltına alındı

Barış İçin Akademisyenler içinde yer alan ve bu suça ortak olmayacağız başlıklı bildiriye imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül gözaltına alındı. 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan BEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül hakkında gözaltı kararı alındı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 4 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bildiriye imza atan BEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına giderek sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Y.K., A.A., K.T., N.İ.D ve sonradan tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Şahıslar hakkında, hakaret, inanç düşünce ve kanaat açıklama hürriyetini engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlamalarıyla adı geçenler hakkında hukuki işlem yapılmasını isteyen Öncül, daha sonra Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Avukatıyla birlikte önce Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Öncül’ün,  evinde ve üniversitesindeki odasında arama yapıldı. Aykut KARA