Bize düşen, gönül gözümü açıp onların yaşamalarına, hislerine tercüman olmaktır diyen Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, “Temelde yatan düşünce budur. Fiziksel engelliler, yaşam içinde kendilerine yer verilmesini istiyorlar. Belediye hizmetleri ya da iş hayatlarında olsun kendilerine imkan sağlanmasını, topluma entegre olmasını istiyorlar. Bize düşen, gönül gözümü açıp onların yaşamalarına, hislerine tercüman olmamız, yapacağımız her türlü faaliyet, hizmet ve görevlerde onlara yer açmaktır. Onları, topluma entegre etmemiz gerekiyor" dedi. 
ERDEMİR tarafından Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'ne bağışlanan 10 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtımı için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan tören Ereğli Kırmacı mahallesinde gerçekleştirildi.  Dernek Başkanı İsmail Şentürk, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’a teşekkür ederek, "Erdemir ve diğer sivil toplum kuruluşları ve derneğimizin çalışmaları sonucu 110 olan akülü tekerlekli sandalyemizi 120’ye çıkarttık. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Kaban’da törene katıldı
Zonguldak Valisi Ali Kaban tekerlekli sandalye alan engelli vatandaşlara huzurlu bir yaşam temennisinde bulunarak, "Çocukluğumuzda düşünürdük nasıl daha hızlı koşar, daha nasıl güçlü oluruz. Dünya çapında atlet ya da futbolcu olabilir miyiz? Daha hızlı, güçlü, başaralı işadamı olmak, daha üst düzey bürokraside yer almak. Ama Allah bazılarını aramıza aslında hep ihmal ederek görmezden geldiğimiz hepimizin başına gelebilecek olan, aslında hepimizin bir şekilde başında olan engel durumuyla yaratmıştır. Bugün burada sandalyesine kavuşan kardeşlerimize daha kolay, huzur ve rahat içinde yaşam diliyorum" diye konuştu. 

“Temelde saygı yatıyor”
Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ise engeli bireylerin topluma entegre edilmesi gerektiğini belirterek, “Temelde saygı, özde yatıyor. Eğer insana ve haklarına saygı duyuyorsanız, kendimizin bu dünyada refah ve mutluk içinde yaşamamızı nasıl arzuluyorsak diğer insanlara, fiziksel engellilere ve diğer canlılara aynı şekilde saygı duymayı isteyip böyle bir yaşamı kendimize seçersek dünyaya bakışımız çok farklı olacaktır. O zaman, engellileri görmeye başlayacağız. Temelde yatan düşünce budur. Fiziksel engelliler, yaşam içinde kendilerine yer verilmesini istiyorlar. Belediye hizmetleri ya da iş hayatlarında olsun kendilerine imkan sağlanmasını, topluma entegre olmasını istiyorlar. Bize düşen, gönül gözümü açıp onların yaşamalarına, hislerine tercüman olmamız, yapacağımız her türlü faaliyet, hizmet ve görevlerde onlara yer açmaktır. Onları, topluma entegre etmemiz gerekiyor" dedi.