AK Parti Milletvekili Özbakır’ın ‘ölüm yolu’ ilgili açıklamaları Filyoslu vatandaşların tepkisine neden oldu

“ÖZBAKIR AYIP ETTİ”

Halkın Sesi muhabirleri dün Filyos’taydı… Her ölümlü kazadan sonra gündeme gelen ölüm yoluyla ilgili konuştuğumuz Filyoslular yola biran önce bariyer yapılması gerektiğini aksi takdirde ölümlü kazaların devam edeceğini söyledi. Belde sakinleri siyasi çekişmelerin bir tarafa bırakılıp el birliğiyle yol sorununun çözülmesini istiyor…

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın, ‘O bahsedilen yoldan ben birçok defa geçtim. Ama adam gibi geçtim. Gençlerimiz o yolda maalesef ya sürat yapıyor ya da alkollü araç kullanıyor’ şeklindeki açıklamalarını talihsiz olarak değerlendiren vatandaşlar Filyos ve Zonguldak halkının sahipsiz olduğunu bir kez daha anladıklarını da belirttiler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Filyos Belde Başkanı Sezgin Gültepe, Özbakır’ın açıklamalarının çok zayıf ve ayıp bir açıklama olduğunu vurgulayarak, “Bence yaptığı çok ayıp bir açıklama. Filyos halkı bu açıklamaları kabul edemez” dedi.

 

Gültepe yaptığı açıklamada insanların canının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini de ifade ederek, “Cumhuriyetimizin ilk ili olan Zonguldak’ımızın sahibi olmadığı gibi Filyos’un da sahibi olmadığını tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. İnsanların canı da bu kadar ucuz olmamalı. Filyos Belediye Başkanı Sayın Ömer Ünal, AK Partili olmasına rağmen Zonguldak’ın ve Filyos’un sahipsizliğini de defalarca kez haykırdı. AKP’li bir belediye başkanı bu kadar isyan ettiğine göre Filyos ve Zonguldak demek ki AKP’nin gözünde bitmiş ya da bitirilmiştir” dedi.

ÇOK ZAYIF VE AYIP BİR AÇIKLAMA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın, ‘O bahsedilen yoldan ben birçok defa geçtim. Ama adam gibi geçtim. Gençlerimiz o yolda maalesef ya sürat yapıyor ya da alkollü araç kullanıyor’ şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Gültepe, “Özbakır’ın açıklamaları çok zayıf ve ayıp bir açıklamalardır. Bence yaptığı çok ayıp bir açıklama. Filyos halkı bu açıklamaları kabul edemez. Oradan geçen herkes korkarak geçiyor ve tren seferleri de şuan çalışmıyor. Bu ayın 15’inde başlaması gereken tren seferleri halen başlamadı. Bizi bile bile ölüme sürüklüyorlar. Genişletilme çalışmaları yapıldı ama hiçbir sonuca varılmadı. Bundan 1 hafta önce bölgede yol çöktü. O çalışmalarda bile AK Parti hükümeti bazı firmalara peşgeç çekti. Bir milletvekilinin ağzından böyle kelimeler çıkmaması gerekiyor. Filyos Belde, Çaycuma ilçe ve Zonguldak il örgütü olarak bu konuyu birçok kez dile getirdik. Herhangi bir çalışma yapılmadı” şeklinde konuştu.

 

 

Ali Haymana:

Filyos - Zonguldak yolu senelerdir her şeyden önce insanların canına, mal güvenliğine ve bizim ticaretimize ciddi zararlar veriyor. Bu yolun yapılamaması da bizim büyük bir eksiğimizdir. Öncelikle yol kenarlarında herhangi bir bariyer yok. Yol çok dar. Gökçeler yolunda bile bariyer ama Filyos yolunda yok. Bu yolun biz biran önce yapılıp insanların gönül rahatlığıyla seyahat etmelerini istiyoruz.

 

Rasim Kumbas:

Ben kendimi bildim bileli bu yol insanlar için ciddi tehlikeler yaratıyor. Bu yolun zaten ismi ‘ölüm yolu’ olarak biliniyor. Bir yolun ismi bu kadar talihsiz bir benzetmeyle anılıyorsa yetkililerin buna bir önlem alma zamanı gelmiş demektir. Yola öncelikle bariyerlerin yapılması lazım. Bu zaman kadar çok fazla insan oradan aşağıya uçtu ve uçmaya da devam ediyor. 

 

Cavit Kahraman:

Bu yol hem ulaşım açısından çok tehlikeli insanların can ve mal güvenliği açısından çok tehlikeli. Buradan her gün öğrenciler geçiyor. Ayrıca bizim burası turizm bölgesi ama turist buraya gelmek istemiyor. Tren seferleri de durduruldu, sadece sabah ve akşamları çalışıyor. Bu sebepten dolayı vatandaş zor durumda. Bu yolun biran önce yapılması lazım. Geçtiğimiz süreçte genişletme çalışması yapıldı fakat bir de bariyer koysalar bu kazalar en azından hafife iner ve ölümlü kazalar olmaz. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın açıklamalarını da duyduğumuzda şok olduk. Kendisi vatandaşı suçluyor. Her kaza yapan alkollü veya dikkatsiz değil. Kaza oldu diye insanların ölmesi gerekmiyor. Milletvekilliği yapan birinin böyle konuşması da bence yanlış.

 

 

Mehmet Karaoğlu:

Yıllardır bu yolda koruma yok. Yetkilerin bu yola biran önce bariyer yapması gerekiyor. Biz bu yoldan geçerken sürekli korku içerisindeyiz. Bu yolu sabahları ve akşamları öğrenciler kullanıyor ve herhangi bir kaza olduğunda gencecik insanlar öldüğünde bunun hesabını kim verecek? Yolun çok virajlı olması nedeniyle de bu yolu kullanan insanların çok fazla dikkat etmesi gerekiyor.

 

Hayrettin Derin:

Zonguldak genelinde kime sorarsanız sorun o yoldan memnun değil. Yolumuz oldukça tehlikeli ve yetkililerden bu yolun düzeltilmesini istiyoruz. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın da açıklamalarını okudum ve açıklamalarını çokta doğru bilmiyorum. Yolun birçok bölümünde ciddi sıkıntılar ve bariyer yok. En azından deniz tarafına bariyer yapılması gerekiyor.

 

 

 

Ayhan Sönmez:

Bu yol oldukça sıkıntılı bir yol. Eski yapılaşmadan dolayı o dönemde çok dar bir şekilde yapılmış ama şimdi bu yol bu trafiği kaldırmıyor. Filyos’un geleceği ve turizm için bu yolun yapılması oldukça faydalı olur. Zonguldak’tan bu bölgeye gelecek olan insan Çaycuma yolunu uzun bulduğu için kullanmıyor. Bu sebepten dolayı en elverişli karayolu bu yol ama bu yolda da tehlike hat safhada. Daha geçtiğimiz gün kaza oldu ve 2 tane gencecik insan burada hayatını kaybetti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın açıklamalarını talihsiz buluyorum. O yolda mıcır asfalt yapılmış. Yollar oldukça kötü durumda. İnsan neden Çaycuma yolundan doğru gitsin ki mecbur o yolu kullanmak zorunda. Her insanı alkollü veya hızlı araç kullanıyor olarak değerlendirmemek gerekiyor. Yolun fiziki durumuna baktığınız da keskin virajları ve mıcırları görüyorsunuz. Sayın Özbakır bence halkı doğru bilgilendirmemiş.

 

 

Besim Çakar:

Bu yolun bu dönemde bu şekilde konuşulmaması ve yolun çoktan yapılıp bitirilmesi gerekiyordu. Bu yolda bir sürü ölen insan oldu. Buradaki kabahat insanların değil siyasilerin ve tüm parti temsilcilerinindir. Zonguldak halkının kent merkezinde çok fazla denize girme imkanı yok ve Zonguldak’a en yakın sahil Filyos’tur. Ulaşımda zor olduğu için oradan bu tarafa gelmeler oldukça azalıyor. Yolun çok kötü olması da buna en büyük sebeptir.

 

 

Volkan Ayaz:

Bir bariyer kesinlikle şart. Özellikle de bu yolun ciddi bir anlamda genişletme çalışması yapılması gerekiyor. Ayrıca bu yoldan kamyonların geçmesi zor.

 

Arif Pulcu:

AK Partili belediye olmasına rağmen yollar delik deşik. Viyadük veya bariyer yapılmazsa bu yolda daha çok kazalar olabilir. Zaten yolun yapılması imkansız gibi gözüküyor en azından güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Ayrıca bu yolda sürekli olarak trafik kontrollerinin yapılması gerekiyor.

 

(Barış DOĞAN - Umut ERSES)