AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan hakkında çıkan iddialarla ilgili devam eden soruşturma kapsamında gazeteci Mustafa Özdemir de savcılığa çağrıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a yakınlığıyla bilinen Yaşar Gök isimli şahsın Alo 170'in yemek işine Alan'ın belediye başkanı olmasından sonra başladığına dikkat çeken Özdemir, Gök'ün Alan göreve geldikten sonra  yine bazı kurumlara paravan şirketler üzerinden temizlik ve kimyasal madde verdiği iddialarının araştırılması gerektiğini söyledi.
Hazırlık savcısının son yapılan temizlik ihalesine ilişkin sorularını da yanıtlayan Mustafa Özdemir, "ihale 3 kez iptal iptal edildi. Her seferinde İzmir Ege firmasına işi vermek için Kamu İhale Kurumu mevzuatına aykırı maddeler şartnameye konuldu. Son ihalede de yeterlilik olmadığı için elenen OMEGA firması, İzmir Ege firmasına işi verebilmek için ihaleye yeniden dahil edildi. Bu durum ihale komisyonu tutanaklarına da yansıdı. Yine Zonguldak Belediyesi'nin elektrik yapım  işleri ihalesiz 3 AKP il ve ilçe yöneticisine ait şirketlere veriliyor." dedi.