İl Genel Meclisi’nin Şubat Ayı 3’üncü oturumunda 12 Katlı İşhanı’nın yürüyen merdivenleri ve asansörleri gündeme geldi. CHP Üye Nebahattin Yılmaz, yürüyen merdivenlerin çalışmaması engelli vatandaşlara büyük sıkıntı yaşadığını ifade ederken, AKP’li Üye Vacit Durdubaş ise, 12 Katlı İşhanı’nın asansörünün kırmızı etiketli olduğunu ve bu sorun çözülmez ise vatandaşların başına bir iş gelebileceğini söyledi. 

İl Genel Meclisi’nin Şubat Ayı 3’üncü Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi’nde tek gündem maddesi olan; ‘İlimiz Çaycuma ilçesi, Doğaüstü Köyü’nde gençlerin futbol oynayabilecekleri top sahası yapımı ile ilgili Gençlik ve Spor Komisyonunun hazırlanmış olduğunu 1 sayılı raporun görüşülmesi” oy birliği ile meclisten geçti.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, 12 Katlı İşhanı’nda yürüyen merdivenlerden birinin çalışmadığını belirterek “12 Katlı İşhanı için para toplanıyor. Fakat o yürüyen merdiven uzun zamandır çalışmıyor. Engelli vatandaşlarımız için büyük sıkıntı oluyor. Kendi çalıştığımız binada engelli vatandaşlarımıza yardımcı olamıyorsak başka yerde yardımımız olamaz. Buna tedbir alınması gerekiyor” dedi. 

Nebahattin Yılmaz’ın sözlerini ek olarak AKP’li Meclis Üyesi Vacit Durdubaş ise 12 Katlı İşhanı’ndaki asansör sorununu da değinmeleri gerektiğini vurgulayarak, “ Özel İdarenin kullandığı asansör, kırmızı etiketli. kırmızı etiketli olan asansörün kullanılmaması lazım. Bunun bir noksanı olduğu belli.  Burada herhangi birimizin ya da vatandaşın başına bir iş gelebilir” dedi.

(Aycan KARADAĞ)