Zonguldak Kadın Platformu Sözcüsü Muazzez Derya Akar, Madenci Anıtında düzenlediği basın açıklamasında  Bianet’in raporuna göre Türkiye'de 2022’nin ilk 7 ayında 191 kadının katledildiğini, 89 kadının tacize uğradığını, 163 çocuğun istismar edildiğini, 455 kadının şiddete, 20 kadın tecavüze maruz kaldığını belirterek, "Özgür ve korkusuz yaşamak istiyoruz" dedi.

Dünya’nın ve ülkemizin dört bir yanındaki kadınların şiddetle mücadele ettiğine dikkat çeken Akar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadınların yaşam haklarını kısıtlayan ya da ellerinden alan bu şiddetin faili her yerde aynı! Avrupa ve OECD ülkeleri arasında erkeklerden fiziksel veya cinsel şiddet gören kadın oranının en fazla olduğu ülke Türkiye.
KORUMA AKLAMA YARGILA
Bianet’in raporuna göre Türkiye'de 2022’nin ilk 7 ayında 191 Kadın katledildi ,89 Kadın taciz edildi. 163 çocuk istismar edildi,455 Kadın şiddete ,20 Kadın tecavüze maruz bırakıldı .
Ülkemizin her yerini  saran Kadına yönelik şiddet vakaları  Zonguldak’ta da  görülmektedir. Geçtiğimiz hafta basına yansıyan haliyle Ümit Kalmaz isimli erkek hiçbir gerekçenin ardına sığınma gereği duymadan hiç tanımadığı bir kadına sokak ortasında şiddet uygulamıştır. Erkek şiddetinin en somut, en çıplak haliyle ortaya serildiği bu olay bir kez daha göstermiştir ki şiddet gösteren failin suçunu "ama kadın da şunu yapmıştır", "çocuk da böyle olmuştur", "hayvan da suçsuz değil" gibi mağduru suçlayarak meşrulaştırmak erkekçi bakış açısının bir uzantısıdır ve şiddete destek vermek demektir. Erkek şiddeti her yerde her koşulda kadına, çocuğa, hayvana, yaşlıya, doğaya yönelmekte ve cezasızlıkla desteklenmektedir. Sokaklar kadınlar için özellikle güvenliksiz, korkutucu ve şiddet barındıran yerler olarak lanse edilmekte kadınların kamusal alandan şiddet aracılığıyla çıkarılması hedeflenmektedir. Buna karşı kadınlar sokaklarında özgür ve korkusuz yürüyebilecekleri kentlerde yaşamak istediklerini ısrarla haykırmaktadır.
SOKAKLARI DA MEYDDANLARI DA GECELERİ DE TERK ETMİYORUZ.
Kadın arkadaşımıza şiddet uygulayan Ümit Kalmaz bu suçu bir anlık gafletle, tesadüfi bir kurbana yöneltmemiştir. Bunu yapabildiği için, gücü yettiği için, meşru gördüğü için yapmıştır. Tüm şiddet faillerinin, katillerin, tecavüzcülerin bu gücü nereden aldıklarını çok iyi biliyoruz. 
ERKEK VURUYOR DEVLET KORUYOR
Kadına yönelik şiddeti ferdi ve nadir yaşanan  basit olaylar olarak gören, erkeğin şiddetini çoğu zaman aile içindeki haliyle erkekliğin bir uzantısı olarak yansıtmaya çalışan mevcut iktidar erkeklere bu gücü vermektedir.
Kadına yönelen şiddetle mücadele edeceğine aile içi her türlü şiddetle mücadele eden İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede haksız hukuksuz çekilme kararıyla Cumhurbaşkanı erkeklerde bu gücü vermektedir 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR
İstanbul sözleşmesinden çekilme kararına  karşı açılan onlarca davayı şiddete maruz bırakılmış milyonları görmezden gelerek iktidarın desteğine sığınan Danıştay erkeklere bu gücü vermektedir.
ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET
Danıştayın verdiği ve Hukukun üstünlüğü ilkesini yerle bir eden İstanbul sözleşmesi kararı hukuki değil siyasidir Bu kararı tanımıyoruz. Haklarımız dan da hayatlarımızda da vazgeçmiyoruz!
HAKLARIMIZDAN DA HAYATLARIMIZDAN DA VAZGEÇMİYORUZ
Şiddeti topyekün bir toplum sorunu olarak görmeyerek erkek şiddetinin destekçisi olmayı tercih etmiş her kurum, her yapı, her kişi erkeklere bu gücü vermektedir.
Yargı, erkek, devlet eliyle örgütlü bir biçimde üzerimize gelen bu baskı ve zorbalığı  kadın dayanışmasının gücüyle aşacağız.
YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI
Erkek şiddetini durdurana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Şiddete maruz bırakılan arkadaşımız ile dayanışmayı sürdüreceğiz.
ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN 
KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR."